Afbeelding
Pixabay

Tweederde van lokale horecabedrijven op maakt gebruik van coronasteun

Zakelijk

HEUVELRUG Iets meer dan 68,6 procent van alle horecabedrijven in de Utrechtse Heuvelrug maakt gebruik van coronaregelingen (zie de kaart hieronder). Dat blijkt uit een analyse van CBS-cijfers door LocalFocus. In de loop van deze week moet duidelijk worden of de deuren van restaurants en cafés voor de kerst weer open kunnen.

Voor de hele provincie Utrecht gaat het om 69,7 procent. Van de overige bedrijfsvestigingen in de Heuvelrug ontving 16,4 procent een vorm van coronasteun.
Gemiddeld in Nederland krijgt bijna 73,5 procent van de vestigingen van horecabedrijven coronasteun. Gekeken naar bedrijven buiten de horeca, dan geldt dat ‘slechts’ voor 27 procent van de vestigingen.

Het CBS publiceerde vrijdag een uitgebreide set aan gegevens over bedrijven met ‘coronasteun’. LocalFocus berekende per provincie en gemeente welk deel van de horecabedrijven gebruik maken van één of meerdere financiële steunmaatregelen in verband met de coronacrisis. 

De toeristische Waddeneilanden vallen op. Daar hebben horecabedrijven flink te lijden onder de coronacrisis. 120 van de 130 horecabedrijven (92 procent) op Ameland doen mee aan minimaal één regeling. Op Texel gaat het om 255 van de 305 horecabedrijven (84 procent). Amsterdamse horecavestigingen maken juist relatief weinig gebruik van coronaregelingen. Dit terwijl de horecasector in de hoofdstad groot is en grotendeels afhankelijk van toerisme. Zo’n 72 procent van de bijna achtduizend horecavestigingen maakt gebruik van één of meerdere regelingen. 


advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 12 uur geleden
Afbeelding
Fatale brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 15 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28
Afbeelding
Schoorsteenbrand aan de Broekweg 24 sep, 16:52
Afbeelding
Johan Kraan nieuwe voorzitter KCD 24 sep, 13:09