Tandarts Elise Jungerman leeft mee met haar patiënten en stelt ze graag op hun gemak.
Tandarts Elise Jungerman leeft mee met haar patiënten en stelt ze graag op hun gemak. Babs Bouwman
Advertorial

‘Regelmatig naar de tandarts is belangrijk’

5 november 2020 om 12:56 Zakelijk

LEERSUM Iedereen wil zo lang mogelijk met zijn of haar gebit doen. Daarom is een regelmatige tandartscontrole van groot belang. Elise Jungerman doet tandheelkundige behandelingen bij Tandartspraktijk Kroese: ,,Ik stel de patiënten op hun gemak en ik leg ze uit welke keuzes ze hebben”, aldus Jungerman. Zij voelt zich betrokken bij haar patiënten en behandelt graag gezinnen, zodat ze een band met ze kan opbouwen.

door Babs Bouwman

De praktijk van Onno Kroese staat voor moderne tandheelkundige en orthodontische zorg. Reden voor Lisa Jungerman om daar als tandarts te gaan werken. Buiten het feit dat de praktijk gebruik maakt van alle moderne hulpmiddelen, spreekt ook de werkwijze haar aan waarbij het belang van de patiënt voorop staat. Een gezond gebit krijgen, begint met het opstellen van een behandelplan. Daarin staat wat er nodig is om nu te doen en wat er nog even kan wachten. Tandarts Jungerman neemt de tijd om het plan met de patiënt door te nemen: ,,Goede communicatie vooraf vind ik belangrijk, want de patiënt behoudt natuurlijk altijd zelf de regie”, aldus de tandarts. Voordeel is dat Jungerman weet wat de vergoedingen zijn en daardoor begrijpt als behandelingen soms even moeten wachten.

GEWEND Niet iedereen vindt het een pretje om naar de tandarts te gaan. Daarom stelt Elise Jungerman haar patiënten zoveel mogelijk op hun gemak; en dat wordt gewaardeerd. ,,Mensen die angstig zijn, zet ik in de stoel en dan praat ik met ze om ze gerust te stellen. De keren daarna ga ik steeds een stapje verder tot ze gewend zijn”, legt de tandarts uit.

Kinderen kun je het beste als ze nog heel jong zijn naar de tandarts te laten gaan. Door samen tandjes te tellen en er een spelletje van te maken, raken kinderen gewend aan de tandartsstoel. Geen enkele reden overigens om kinderen en jongeren een tandartsbezoek te ontzeggen, want alle tandheelkundige behandelingen tot 18 jaar worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Bij tandartspraktijk Kroese is het niet nodig bang te zijn voor pijn, want een verdoving is altijd mogelijk. Twee keer per jaar gebitscontrole en een behandeling door de mondhygiëniste is het reguliere advies. ,,Mensen die een topgebit hebben, kunnen wat mij betreft ook een keer in het jaar komen”, vindt Jungerman. Want deze tandarts houdt niet van overbodige behandelingen.

Meer informatie: www.praktijkkroese.nl 

advertentie
advertentie