Duurzame inkoopactie voor huiseigenaren is volgeboekt

23 november 2022 om 14:12 Wonen Edith Hazelzet
De inkopers zullen zonnepanelen op hun dak krijgen.
De inkopers zullen zonnepanelen op hun dak krijgen.

HEUVELRUG Steeds meer huiseigenaren nemen maatregelen om hun woning duurzamer en energiezuiniger te maken. Aan een actie van de gemeente om gezamenlijk isolatiematerialen en zonnepanelen in te kopen, deden tot dusver 1089 inwoners mee. De belangstelling was zo groot, dat niet alle aanvragen gehonoreerd konden worden. Reden genoeg om een tweede ronde op touw te zetten, vindt wethouder Karin Oyevaar (D66).

Inwoners zijn voordeliger uit als ze samen materialen voor gevel-, vloer- en dakisolatie, HR++ glas, zonnepanelen en zonneboilers aanschaffen. Dat was de gedachte achter de gemeentelijke actie die in september van start ging. Dat zoveel Heuvelruggers zich voor de collectieve inkoop aanmeldden, was ook voor wethouder Oyevaar een verrass..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.