Afbeelding
Maria Godfrida/Pixabay

Gemeente gaat inwoners helpen met duurzame maatregelen

14 oktober 2021 om 15:37 Wonen

HEUVELRUG Huiseigenaren in gemeente Utrechtse Heuvelrug kunnen tot en met 12 december 2021 meedoen aan een advies- en inkoopactie voor vloerisolatie, HR++-glas, hybride warmtepomp en zonnepanelen. ,,Om onze bewoners te ontzorgen, biedt Winst uit je Woning, in samenwerking met gemeente Utrechtse Heuvelrug, een op maat gemaakte advies en offerte. Zo hoeven zij zelf niet te zoeken naar onafhankelijk advies en het vergelijken van prijzen en aanbieders”, aldus de gemeente.

Deze advies- en inkoopactie wordt georganiseerd vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik. Met deze actie en de subsidie wil de gemeente huiseigenaren helpen met het verlagen van hun energierekening en hun wooncomfort verhogen. Daarnaast wil de gemeente hen helpen hun woning klaar te maken voor de transitie naar aardgasvrij wonen. 

Wethouder Rob Jorg: ,,Ik ben blij dat we onze inwoners kunnen helpen bij het verduurzamen van hun woning en het aanschaffen van zonnepanelen. Zo dragen onze inwoners bij aan onze duurzame ambities, terwijl ze hun wooncomfort verbeteren en minder kwijt zijn aan de energierekening.”

ADVIES EN INKOOP Huiseigenaren kunnen eenvoudig hun energiekosten verlagen met energiebesparende maatregelen. Tijdens de actie koopt een zeer grote groep huiseigenaren onder meer HR++-glas, hybride warmtepompen en zonnepanelen gezamenlijk in. Jorg: ,,Dit maakt dat de voorwaarden goed zijn en de prijzen scherp. Door middel van een veiling wordt per maatregel een bedrijf geselecteerd. Zo weten huiseigenaren zeker dat deelnemende bedrijven voldoen aan strenge voorwaarden op het gebied van kwaliteit, service en garantie.”

Deelname heeft volgens de gemeente meerdere voordelen. ,,Tijdelijk een scherpe prijs door inkoop op grote schaal; onafhankelijk advies aan huis voor het veilig aanbrengen van isolatiemaatregelen; tot 40 procent subsidie op hybride warmtepompen; gemiddeld 20 procent subsidie bij ten minste twee isolatiemaatregelen of bij een isolatiemaatregel gecombineerd met een hybride warmtepomp; teruggave van 21 procent btw op de zonnepanelen na aanschaf; een lening is mogelijk tegen een aantrekkelijke rente. Zo kunnen bewoners hun energierekening in één keer verregaand verlagen zonder eigen investering; in combinatie met diverse subsidieregelingen krijgen ze vaak ook nog een mooi bedrag toe; door het nemen van duurzame maatregelen krijgen woningeigenaren direct een flink lagere energierekening en meer wooncomfort; met als extra bonus een woning die klaar is voor de toekomst.”

GRATIS ENERGIESCAN Wie meer wil weten over energiebesparing en het verduurzamen van de eigen woning kan een gratis energiescan aanvragen bij een van de lokale energieambassadeurs via www.heuvelrug.nl/duurzaam-wonen Meer informatie is te vinden op jouwhuisslimmer.nl/utrechtse-heuvelrug/

advertentie
advertentie