Afbeelding
Pixabay

Vijf supermarkten in Utrechtse Heuvelrug openen de deuren op nieuwjaarsdag

Winkels

HEUVELRUG Wie op nieuwjaarsdag een supermarktboodschap nodig heeft, hoeft komende jaarwisseling niet lang te zoeken. Landelijk is bijna de helft (47 procent) van de supermarkten op 1 januari ‘gewoon’ open. In Utrechtse Heuvelrug zijn het er vijf, net zoals dit jaar het geval was. Dat blijkt uit cijfers van Openingstijden.nl. 

Landelijk is het percentage in de afgelopen jaren flink gegroeid: vorige jaarwisseling ging het om vier op de tien supers en op 1 januari 2019 - drie jaar geleden dus - kon je slechts bij een op de vijf terecht. 

Openingstijden.nl scant wekelijks de websites van duizenden retailers. Zo probeert de website een zo compleet mogelijk overzicht van openingsdagen en -tijden te verzamelen. De Lidl ontbreekt in de analyse omdat deze supermarktketen de openingstijden nog niet online had staan.

(Tekst gaat verder onder de kaart.) 


Op bovenstaande kaart vind je per gemeente het aantal en percentage (t.o.v. alle supermarkten) supermarkten dat open is op eerste of tweede kerstdag. De cijfers zijn afkomstig van Openingstijden.nl. De volgende ketens zijn meegenomen in deze analyse: Albert Heijn, Aldi, Coop, DekaMarkt, Dirk van den Broek, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Nettorama, Plus, Poiesz en Vomar.

Wil je weten waar je in onze gemeente op nieuwjaarsdag nog even snel een extra bus poedersuiker voor die laatste oliebollen kan kopen? Hieronder is dat te vinden:


advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 6 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 9 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 15 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33