Scholieren van Revius Doorn en het Vakcollege Maarsbergen fietsen veiliger dank zij de Bikescout in het wegdek
Scholieren van Revius Doorn en het Vakcollege Maarsbergen fietsen veiliger dank zij de Bikescout in het wegdek Edith Hazelzet

Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen

5 oktober 2022 om 07:58 Verkeer en vervoer

HEUVELRUG Politieke partijen uit Wijk bij Duurstede (D66) en Utrechtse Heuvelrug (Open, D66, CU, SGP) organiseren een thema-avond met sprekers en een informatiemarkt, over de veiligheid van fietsen in het buitengebied van beide gemeenten. Elke ochtend en avond trotseren fietsende leerlingen gevaren, aldus deze partijen. Met informatie van sprekers en uit de zaal, wordt er ter plekke een motie gemaakt die later ingediend zal worden in de gemeenteraden van Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug.

door Kuun Jenniskens

Dagelijks fietsen er leerlingen vanuit Leersum en Amerongen naar het Revius in Wijk bij Duurstede, en andersom fietsen leerlingen vanuit Wijk bij Duurstede naar NXT Maarsbergen (voorheen Schoonoord). Zij fietsen door het buitengebied tussen de dorpen. Dit zijn smalle wegen waar vaak te hard wordt gereden en waar ook veel verkeer is; fietsers, auto’s, vrachtauto’s, loonwerkers en tractoren.

Op 8 maart zijn politici meegefietst vanuit Leersum naar Steenen Brug. Er werd geschokt gereageerd. Zeker toen één van hen bijna werd aangereden door een auto die te hard reed, te dicht langs en dat op een stuk dat op dat moment was afgesloten voor autoverkeer.

Maar niet alleen deze route is gevaarlijk voor fietsers, is de mening van deze politieke partijen. ,,Elke route door dit gebied tussen de dorpen is risicovol vanwege het vele verkeer. Dat geldt voor de Lekdijk, de Ameronger Wetering en de route die de meeste leerlingen fietsen via de Bovenwijkerweg.”

Deze avond zullen diverse groepen hun ervaringen delen. Ook worden er verschillende oplossingen gepresenteerd. 

De avond vindt plaats op maandag 14 november in het Revius Wijk bij Duurstede. Inloop vanaf 19 uur, aanvang 19:30 uur. Meer informatie via: Hubert.van.Zanten@raad-heuvelrug.nl 

advertentie
advertentie