Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk

28 jul, 06:45 Verkeer en vervoer
Kees Volkers
De Lekdijk.
De Lekdijk.

AMERONGEN De aangekondigde proef met een weekendafsluiting voor motorverkeer op de Lekdijk gaat dit jaar niet door. De gemeente wilde deze zomer samen met Wijk bij Duurstede en Houten bekijken, of een afsluiting zou leiden tot tot een stijging van het motorverkeer elders in de regio. Maar zover is het niet gekomen. Of motorrijders de dijk volgende zomer wél moeten mijden, is nog de vraag.

Volgens verkeerswethouder Anouk Haaxma (BVHlokaal) moet er nog met Wijk bij Duurstede worden gesproken en is het besluit nog niet gevallen. Omwonenden van de dijk en inwoners van het oude dorp van Amerongen klagen al jaren over geluidsoverlast door motoren, vooral tijdens zonnige weekenden. Ook zou het grote aantal motorrijders een gevaar vormen voor de veiligheid van de vele recreati..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.