Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Naafs woont bewustwordingsactie voor motorverkeer op de Lekdijk bij

15 augustus 2021 om 16:24 Verkeer en vervoer

AMERONGEN Burgemeester Frits Naafs was zondagmiddag aanwezig bij een bewustwordingsactie voor het motorverkeer op de Lekdijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede. Met de actie wilden de politie en de Koninklijke Nederlandse Motoren Vereniging (KNMV) motorrijders bewustmaken van geluidsoverlast die zij daar veroorzaken. 

De initiatiefnemers verwachten dat een gesprek met motorrijders helpt om minder geluidsoverlast op de dijk te krijgen. Bijvoorbeeld door minder hard en in een hogere versnelling te rijden.

KLACHTEN Omwonenden van de dijk klagen al langere tijd over de geluidsoverlast. Er is een paar keer aan de dijk gepost om hier een beeld van te krijgen. Motorrijders gebruiken deze route vooral in het weekend om te toeren. Juist in het weekend zijn er ook veel wandelaars en fietsers op de dijk. Naast het harde geluid van veel motoren, maken zij het soms ook minder veilig voor andere gebruikers. Er is nagedacht over hoe hier voor minder geluidhinder van motoren kan worden gezorgd, aldus de initiatiefnemers.

,,Klachten van inwoners moet je serieus nemen en dit doen we ook met deze actie”, licht Naafs toe. ,,Omwonenden en medegebruikers van de Lekdijk ervaren overlast. We vinden het belangrijk, dat inwoners op diverse manieren gebruik kunnen maken van de dijk. Bijvoorbeeld om te recreëren of van A naar B te komen. Het is goed om gebruikers hiervan op een positieve manier bewust te maken. Iedere gebruiker moet veilig over de Lekdijk kunnen lopen of rijden. Met de actie willen we een positief signaal afgeven.”

Afbeelding
Ook burgemeester Iris Meerts van Wijk bij Duurstede was bij de actie aanwezig.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie