Afbeelding
Werkgroep Motoroverlast Amerongen

Spandoeken tegen overlast motoren in Amerongen

28 april 2021 om 13:45 Verkeer en vervoer

AMERONGEN Aan de vooravond van Koningsdag hebben leden van de werkgroep Motoroverlast Amerongen spandoeken geplaatst om duidelijk te maken dat ze de geluidsoverlast die de grote aantallen motorrecreanten in Amerongen veroorzaken zat zijn. De spandoeken zijn geplaatst op de rotonde die de verbinding vormt tussen de Koenestraat, de N225 en de oude dorpskern van Amerongen. 

Deze actie -met als kreet ‘Niet in Ame-Ronken’- is onderdeel van het streven van de werkgroep om de overlast op een voor alle partijen aanvaardbare manier zoveel mogelijk te beperken. Daarbij dringen zij in eerste instantie aan op verkeersbeperkende maatregelen die door de gemeente Utrechtse Heuvelrug (GUH) genomen zouden kunnen worden. Inmiddels heeft de werkgroep daarover al verschillende gesprekken gevoerd met de verantwoordelijke wethouder en leden van de gemeenteraad van GUH. ,,De reactie van de betrokken politici was daarbij onverkort positief. Daarnaast komt er een gesprek met collegeleden van Wijk bij Duurstede, die medeverantwoordelijk zijn voor de verkeersbelasting op de Lekdijk en daarmee de grote aantallen motoren.”

De werkgroep wijst er met nadruk op niet tegen motorrijders te zijn, ,,maar iets te willen doen tegen de onevenredig grote geluidsdruk die grote groepen motoren tijdens zonnige weekenden in Amerongen en omstreken veroorzaken.” Daarbij melden zij dat zij niemand het recht willen ontzeggen om te kunnen genieten van al het moois dat Amerongen te bieden heeft. ,,Maar dat mag niet langer ten koste gaan van het welzijn van de inwoners van Amerongen. Er moet dus een oplossing komen.”

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie