Spandoek Kunstroute Doorn-Maarn gestolen

4 juni 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN/MAARN - Eén van de enorme groen/roze Spandoeken van de Kunstroute is afgelopen weekend gestolen. De dieven hebben er flink moeite voor moeten doen, want er was een ladder voor nodig om het spandoek naar beneden te halen. De kunstenaars uit Maarn en Doorn voelen zich gedupeerd, want vorig jaar verdween ook al een kostbaar spandoek. Zij verzoeken dringend om het spandoek terug te hangen of te bezorgen bij een van de deelnemende kunstenaars in Doorn of Maarn.

De kunstroute Maarn is, ondanks de domper van het verdwenen spandoek, een groot succes geweest. Dit weekend zijn de kunstenaars in Doorn aan de beurt. Een saxofoonduo zal bij de ateliers en enkele restaurants optreden. Tientallen kunstwerken van de deelnemende kunstenaars zijn inmiddels in de etalages van winkeliers te bezichtigen. Elk kunstwerk is herkenbaar aan de groene sticker van de kunstroute en voorzien van naam.

Dit jaar zijn ook billboards ingezet om de kunstroute aan te kondigen. Dit is volgens de werkgroep een experiment om te bezien of deze stap meer mensen over de drempels van de ateliers zal trekken. Bij de beeldende kunstenaars zelf zal hierover een kleine enquête onder de bezoekers worden gehouden.

De kunstroute editie Doorn wordt zaterdag 8 juni en zondag 9 juni gehouden van 12.00 tot 17.00 uur. De routebeschrijvingen zijn bij Bibliotheken en VVV te vinden, bij de KiZ winkeliers en bij de deelnemende kunstenaars. Op de website van de Kunstroute zijn verdere bijzonderheden over de route te lezen.

Meer informatie: www.kunstroute-heuvelrug.nl

advertentie
advertentie