Afbeelding
Syntus Utrecht

‘Gratis openbaar vervoer voor Utrechtse ouderen met smalle beurs’

3 juni 2022 om 09:55 Verkeer en vervoer

HEUVELRUG (ANP) Ouderen met een AOW-uitkering in de provincie Utrecht mogen een jaar lang gratis reizen met de bus en de tram in de regio, meldt de provincie. Het plan voor gratis openbaar vervoer voor ouderen die het niet breed hebben komt uit het coalitieakkoord van de provincie. Het is bedoeld om de drempel te verlagen voor ouderen om het openbaar vervoer te pakken om vrienden, familie en kennissen te bezoeken.

De proef begint in september en loopt tot december 2023. Daarvoor werken de regionale vervoerders U-OV en Syntus Utrecht samen. Ouderen die de AOW-leeftijd hebben bereikt, in de provincie Utrecht wonen, volledig aangewezen zijn op een AOW-uitkering en geen pensioen hebben, kunnen gebruikmaken van het gratis vervoer.

De ouderen die zich hebben aangemeld krijgen een abonnement dat op de persoonlijke ov-chipkaart geladen kan worden. Daarmee kan na 09.00 uur gratis worden gereisd met bus, tram en buurtbus. In het weekend en op feestdagen is reizen de hele dag gratis.

Voor de proef trekt de provincie Utrecht 1,3 miljoen euro uit. Hoeveel ouderen zich al hebben aangemeld, kon een woordvoerster nog niet zeggen.

advertentie
advertentie