Afbeelding
Thea van den Heuvel DAPh / bron Rijkswaterstaat

Sluis Amerongen weer open; tanker Chabeli losgetrokken

Verkeer en vervoer

AMERONGEN (ANP) Een olietanker die vrijdagavond was vastgelopen in de Nederrijn bij Wageningen is laat op de zaterdagmiddag losgetrokken. Om het 110 meter lange schip los te krijgen werd de stuw bij Amerongen zaterdag afgesloten. Dat is gelukt, het schip is inmiddels in de haven van Wageningen en de rivier is weer vrij voor scheepsverkeer, liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

Het schip met 2000 ton diesel aan boord moest vrijdagavond achteruit de haven in varen, wat verplicht is voor alle schepen met een gevaarlijke lading aan boord. De schipper vergiste zich in de sterkte van de stroming en kwam vast te zitten. Na meerdere pogingen met een sleepboot om het schip los te krijgen, werd besloten de stuw bij Amerongen te sluiten. Daardoor kwam het waterpeil omhoog en nam de stroomsterkte af.

Het schip is niet beschadigd en heeft dubbele wanden, waardoor er geen gevaar was van uitstroming van de stoffen aan boord, aldus de woordvoerder. Scheepvaartverkeer dat op weg was naar Amsterdam werd omgeleid via het Amsterdam-Rijnkanaal en de Waal. Schepen op weg naar Rotterdam moesten omvaren via het Pannerdensch Kanaal en de Waal.

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 5 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 8 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 14 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33