Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Lekdijk van en naar Amerongen binnenkort tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer

Verkeer en vervoer

AMERONGEN De laatste verbinding van de riolering wordt vanaf maandag 4 april gerealiseerd in de oude kern van Amerongen. Dit is vanwege het project Amerongen Regenwaterproof. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd op de hoek bij de Rijnsteeg, Drostestraat en Donkerstraat. Tijdens deze werkzaamheden, die tot en met vrijdag 15 april duren, is de Lekdijk tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. 

Dit betekent dat het dorp Amerongen niet toegankelijk is voor het verkeer vanaf Wijk bij Duurstede via de Lekdijk en vice versa. Het kruispunt Rijnsteeg, Donkerstraat en Drostestraat wordt afgesloten voor verkeer richting de Lekdijk. Verkeer wordt omgeleid. Dit geldt ook voor fietsers.

De Drostestraat en de Rijnsteeg blijven wel bereikbaar, net als de veerpont. Verkeer kan via de Drostestraat wel de Rijnsteeg bereiken en andersom.

Vragen over de werkzaamheden en de bereikbaarheid van Amerongen en Wijk bij Duurstede kunnen worden gesteld bij de gemeente via 0343 56 56 00 of in een mail naar projectleider Kees van Zutphen (kees.vanzutphen@heuvelrug.nl).

Het regent steeds vaker en harder. Het riool kan al dit regenwater tijdens hevige regenbuien niet aan. Dit kan leiden tot wateroverlast op straat, in tuinen en woningen. Regenwater is schoon water, onmisbaar voor planten en dieren. Het is volgens de gemeente jammer dat het meeste regenwater via de straat en regenpijp in het riool verdwijnt. Dat kan anders.

De gemeente wil het regenwater niet langer afvoeren via het riool, maar brengt het terug in de bodem. Dit kan door op verschillende plekken infiltratiebuizen en -putten aan te brengen in de grond. Deze buizen zorgen ervoor dat het regenwater direct terug wordt gevoerd in de bodem. De riolering wordt hierdoor minder belast. Zo wordt wateroverlast beperkt en het schone regenwater weer benut voor de natuur.

Kijk voor meer informatie op www.heuvelrug.nl/amerongenregenwaterproof.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00