Oude dorp Amerongen op de schop - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Oude dorp Amerongen op de schop

22 mrt, 09:52 Nieuwbouw
Wilco Willemse
Wethouder Gerrit Boonzaajer (l) en exploitant van Buitenlust Paul van Roy plaatsen het afsluithek, als start van de werkzaamheden.
Wethouder Gerrit Boonzaajer (l) en exploitant van Buitenlust Paul van Roy plaatsen het afsluithek, als start van de werkzaamheden.

AMERONGEN Wie zich de komende maanden met de auto of op de motor in het oude dorp van Amerongen begeeft, rijdt geheid tegen een omleidings-route aan. De komende periode worden verschillende delen van de pittoreske straten aangepakt om water-overlast tegen te gaan bij extreme regenbuien.

De werkzaamheden vallen in het project ‘Amerongen Regenwaterproof’. Bij hevige regenval had een deel van het dorp te maken met flinke overlast. Met de aanpassingen ten zuiden van de N225 , werkt men verder aan dit omvangrijke project. Als alles voorspoedig verloopt, verwacht men in mei 2022 klaar te zijn. De eerste werkzaamheden, het plaatsen van noodvoorzieningen op de Keppellaan, het Vossenho..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.