Afbeelding
Pixabay

Driebergse Loolaan volgende week afgesloten vanwege werkzaamheden

Verkeer en vervoer

DRIEBERGEN De Loolaan in Driebergen is volgende week afgesloten vanwege werkzaamheden. Dit heeft te maken met de bouw van een onderstation tussen het spoor en de A12. De weg is afgesloten van maandag 21 tot en met vrijdag 25 februari. 

Een onderstation is een elektrische installatie in het hoogspanningsnet. Het maakt een verbinding tussen twee of meer hoogspanningsnetten of vormt een aansluitingspunt op het hoogspanningsnet. Een onderstation staat bovengronds. 

Het nieuwe onderstation komt ten zuiden van Austerlitz in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, tussen het spoor en de Rijksweg A12. Ongeveer 100 meter ten westen van ecoduct Mollebos. Het oude gebouw wordt gesloopt. 

BORING Het onderstation wordt gevoed vanuit het schakelstation van netbeheerder Stedin bij de Kleinloolaan in Driebergen. De kabel gaat dan door Driebergen richting het spoor ter hoogte van De Drift. Om deze nieuwe kabels te leggen zijn wegafzettingen nodig. Tussen de Loolaan en de Arnhemsebovenweg wordt een gestuurde boring gedaan. De graafwerkzaamheden zijn rond De Woerd, Nijendal, Hoofdstraat, Loolaan, Arnhemsebovenweg en De Drift. Op De Drift komt een opslagplaats die alleen tijdens werktijd wordt gebruikt.

Na de boring bij de Loolaan wordt de kabel in verschillende fasen aangelegd. Deze werkzaamheden starten begin maart op de Kleinloolaan en eindigen eind april bij De Drift. ,,Deze planning is een schatting”, aldus de gemeente. ,,Bij de uitvoering van het werk moet blijken hoe snel het gaat. Het tempo hangt onder meer af van de samenstelling van de bodem.”

OVERLAST Direct na het werk wordt de bestrating hersteld. Op De Woerd in Driebergen wordt de bestrating tijdelijk hersteld, want Stedin gaat daar vanaf begin mei tot eind juli aan het werk. Omwonenden krijgen hierover later bericht. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd tussen 07.00 en 17.00 uur. ,,Er is geen geluidsoverlast in de nacht. De overlast voor omwonenden en weggebruikers wordt zo veel mogelijk beperkt, maar kan helaas niet voorkomen worden. Woningen en winkels blijven bereikbaar.”

Meer informatie is op de gemeentewebsite te vinden.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00