Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Verkeershinder door wegwerkzaamheden spoorwegonderdoorgang bij Maarsbergen

29 september 2021 om 12:15 Verkeer en vervoer

MAARSBERGEN In verband met de toekomstige spoorwegonderdoorgang bij Maarsbergen moet de militaire pijpleiding, die parallel loopt aan de A12, worden verlegd. Het gaat om een brandstoffenleiding van de NAVO voor de Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO). De provincie Utrecht heeft aannemer A. Hak de opdracht gegeven deze verlegging te realiseren. De werkzaamheden starten maandag 4 oktober en duren naar verwachting tot en met vrijdag 17 december. Het werk geeft ter plaatse hinder en vertraging voor het verkeer.

De werkzaamheden vinden plaats op een deel van de Tuindorpweg en de Haarweg in Maarsbergen. Het gaat hierbij om boringen, laswerk en opgravingen van oud leidingwerk. Ter voorbereiding brengt de aannemer vrijdag 1 oktober een zanddepot aan. Hiervan wordt geen hinder ondervonden.

VERKEERSMAATREGELEN EN OMLEIDINGEN Op een deel van de Tuindorpweg in Maarsbergen is tijdens de werkzaamheden een om- en om regeling van toepassing die met verkeersregelaars en een verkeerslicht (VRI) wordt geregeld. Hierdoor ontstaat enige vertraging voor het verkeer. De Tuindorpweg blijft in beide richtingen begaanbaar. Voor het doorgaande verkeer wordt een omleidingsroute/adviesroute ingesteld over Woudenberg-Quatre Bras-Amersfoortseweg.

De brandweerkazerne van Maarn-Maarsbergen blijft gedurende de hele periode bereikbaar voor personeel. Ook op de Haarweg in Maarsbergen, nabij de kerk, is dit merkbaar. Daar komt de boring van de DPO-leiding weer boven de grond. De parallelweg van de N226 blijft bereikbaar. Overig verkeer dat over de Haarweg Maarsbergen in wil (b.v. naar de Samuel de Marezhof) wordt via de Rottegatsteeg omgeleid.

UITZONDERING BEREIKBAARHEID Dinsdag 26 en woensdag 27 oktober nemen de werkzaamheden een groter ruimtebeslag in dan op de andere dagen. Daarom wordt gedurende een deel van die dagen de Tuindorpweg in Maarsbergen volledig afgesloten. De omleiding op deze dagen loopt via de eerder genoemde route via Woudenberg.

OVERLAST De  overlast van de boringen is naar verwachting beperkt. Op een aantal locaties wordt iets dichter bij de woning gewerkt. De omgevingsmanager van de provincie en de aannemer nemen hierover nog contact op met de betreffende inwoners.

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden optreden waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. In dat geval communiceert de provincie een aangepaste planning.

advertentie
advertentie