De intercity blijft voorlopig halt houden in Driebergen - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

De intercity blijft voorlopig halt houden in Driebergen

19 feb, 13:00 Verkeer en vervoer
Station Driebergen-Zeist
Afbeelding

DRIEBERGEN Het treinstation in Driebergen houdt voorlopig zijn intercitystatus. Dat heeft wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) donderdagavond in de gemeenteraad bekendgemaakt. Uit de nieuwe dienstregeling van NS blijkt verder, dat de frequentie van sprinters in de richting van Breukelen wordt verhoogd. 

De status van station Driebergen-Zeist staat al jaren op losse schroeven. Volgens een gezamenlijke overheidsstudie naar de regionale ontwikkeling van het openbaar vervoer, hoeven de intercity’s die het station nu nog aandoen, in de toekomst niet langer halt te houden. In plaats daarvan zou de NS Driebergen-Zeist kunnen bedienen met zes sprinters per uur in beide richtingen.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.