Afbeelding
Pixabay

Groot asfaltonderhoud tussen Maarsbergen en Leersum

Verkeer en vervoer

HEUVELRUG De provincie Utrecht voert tussen 5 en 12 oktober groot onderhoud uit aan de Woudenbergseweg/ Maarsbergseweg (N226) tussen de Maarnse Grindweg in Maarsbergen en de rotonde Donderberg in Leersum. Het betreft regulier asfaltonderhoud om de weg in een goede en veilige conditie te houden.

Om de asfaltwerkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet de N226 een aantal keren worden afgesloten voor doorgaand verkeer, over een lengte van 3200 meter. 

WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen (frezen) van twee lagen asfalt, het aanbrengen van nieuw asfalt, waaronder een geluidsreducerende deklaag, bermverharding en nieuwe belijning. 

WEGAFSLUITINGEN Tussen 5 en 12 oktober wordt de weg een aantal keren afgesloten voor doorgaand verkeer, tussen de Maarnse Grindweg in Maarsbergen en de rotonde Donderberg in Leersum:

- Vanaf maandagavond 5 oktober, 20:00 uur tot dinsdagochtend 6 oktober, 05:00 uur (dinsdag overdag is de weg gewoon open).

- Vanaf dinsdagavond 6 oktober, 20:00 uur tot woensdagochtend 7 oktober, 05:00 uur (woensdag overdag is de weg gewoon open).

- Vanaf woensdagavond 7 oktober, 20:00 uur tot maandagochtend 12 oktober, 06:00 uur.

OMLEIDINGSROUTES EN BEREIKBAARHEID Tijdens de wegafsluiting wordt het doorgaande verkeer vanuit Leersum richting Maarsbergen omgeleid via de A12 en N225. Tijdens de wegafsluiting wordt het doorgaande verkeer vanuit Maarsbergen richting Leersum omgeleid via de A12, N233, N416 en N225. De kruising met de Maarnse Grindweg blijft bereikbaar. Aanwonenden kunnen hun huis altijd bereiken. Fietsers blijven gebruik maken van het fietspad langs de N226. Bij calamiteiten krijgen nood- en hulpdiensten altijd een vrije doorgang via het fietspad.

SLAG OM DE ARM Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als de buitentemperatuur lager is dan voorzien of als het lange tijd hard achter elkaar regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn. 

VOLG DE WERKZAAMHEDEN Download en installeer de gratis app: De BouwApp; Ga naar ontdek; Zoek ‘Groot asfaltonderhoud N226; Selecteer het project; Klik op volgen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30