Afbeelding
Koen Suyk

Groot asfaltonderhoud N225 Amerongen en Leersum

31 maart 2018 om 11:47 lokaal

AMERONGEN/LEERSUM Op een aantal wegvlakken van de N225 in Amerongen en Leersum wordt van 9 tot 25 april asfaltonderhoud uitgevoerd. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moeten de wegvakken om de beurt gedurende een aantal doordeweekse avonden en nachten dicht en kan er geen verkeer over. Overdag is de weg gewoon open.

De werkzaamheden voor het groot asfaltonderhoud bestaan voornamelijk uit het verwijderen (frezen) van asfalt en het aanbrengen van nieuw asfalt.

LEERSUM Naast het onderhoud aan het asfalt vinden er in Leersum ook aanpassingen aan de oostelijke komingang plaats. Het betreft het vervangen van de tijdelijk gefreesde verharding door nieuw asfalt met eenzelfde stroefheid. Daarnaast komen er nieuwe waarschuwingsborden en bochtschilden in de buitenbocht voor een betere zichtbaarheid. De hoge beplanting in de middenberm wordt voor een deel vervangen door gras en de trottoirbanden worden wit geverfd en voorzien van reflectoren zodat ze beter opvallen. Deze maatregelen komen de verkeersveiligheid ten goede.

WEGAFSLUITINGEN De wegafsluitingen gelden alleen 's avonds en 's nachts. Tijdens de avond- en nachtafsluitingen wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de A12. Het lokale verkeer en bewoners kunnen de N225 gebruiken, op de afgesloten weggedeelten na. Als bewoners hun auto willen gebruiken tijdens de afsluiting, zullen zij hun auto buiten het werkvak moeten parkeren.

KLEEFLAAG Voorafgaande aan het asfalteren wordt er een hechtlaag (kleeflaag) aangebracht op de hoofdrijbaan. Het duurt ongeveer drie uur voordat deze laag droog is. Deze hechtlaag is schadelijk voor schoenen, kleren en dieren omdat deze moeilijk te verwijderen is. De provincie doet het dringend verzoek om tijdens de droogtijd niet over te steken of de hond in de buurt van de kleeflaag uit te laten.

advertentie
advertentie