Ruim honderd gasten, vrijwilligers en bestuursleden vierden het jubileum mee.
Ruim honderd gasten, vrijwilligers en bestuursleden vierden het jubileum mee. Jan Hoogendoorn

Jubileum voor Zonnebloem Amerongen

Verenigingen

AMERONGEN De Zonnebloem Amerongen bestaat 45 jaar. Ruim honderd gasten, vrijwilligers en bestuursleden vierden dit jubileum op zaterdag 1 oktober in de Ark in Amerongen. Er waren toespraken, een optreden van The Fellows uit Rhenen en natuurlijk alle tijd om bij te praten met elkaar onder het genot van een hapje en drankje. 

Adri van Boord, bestuurslid van De Zonnebloem, ging in op de geschiedenis van De Zonnebloem Amerongen. Sinds 45 jaar organiseert deze Zonnebloem afdeling uitstapjes en activiteiten voor mensen met een fysieke beperking. 

RUIM 70 GASTEN Op dit moment zijn er zes bestuursleden en 22 vrijwilligers betrokken bij De Zonnebloem Amerongen. Zij verzorgen de activiteiten voor ruim 70 gasten die elke keer weer genieten van een Zonnebloem activiteit. 

Wethouder Gerrit Boonzaaijer was één van de gasten tijdens het jubileum en feliciteerde De Zonnebloem Amerongen met het jubileum. Hij prees de enorme inzet van zoveel vrijwilligers en de betekenis van dit werk voor zoveel inwoners van Amerongen. Er zijn vrijwilligers die al 45 jaar vrijwilliger zijn van De Zonnebloem Amerongen, dat geeft maar aan hoe betrokken en loyaal vrijwilligers zijn bij deze vereniging. 

SAMENZIJN De middag ging feestelijk verder met een optreden van The Fellows uit Rhenen, er was koffie met een gebakje en aan het eind van de middag waren er hapjes en drankjes. Maar alle gasten genoten vooral van het gezellig (fysiek) samenzijn, bijpraten met elkaar en nieuwe mensen leren kennen. Deze jubileumviering was voor alle gasten, vrijwilligers en bestuur van De Zonnebloem Amerongen een heel geslaagde en feestelijke middag. 

Wie ook een steentje wil bijdragen aan het begeleiden van mensen met een fysieke beperking en/of het organiseren van uitstapjes en activiteiten voor deze gasten, kan zich aanmelden bij voorzitter Dick Engelgeer (dick@engelgeer.com of 06-12160115). De Zonnebloem Amerongen zoekt ook versterking in het bestuur. Daarvoor kan ook worden gemaild. Meer informatie via www.zonnebloem.nl/amerongen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 12 uur geleden
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 16 uur geleden
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 19 uur geleden
Afbeelding
Overval bij juwelier aan de Rijksstraatweg in Leersum UPDATE 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Mariabeeld met verf besmeurd: ‘Zal fanatieke antichrist zijn geweest’ 21 uur geleden
Afbeelding
Grootschalige bomenkap Park Huis Doorn van de baan 7 dec, 12:03
Afbeelding
Meer geld provincie voor ‘groen-blauwe’ schoolpleinen 7 dec, 10:30