Scouts in Driebergen vinden alternatieve manier voor jaarlijkse plantenactie - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Scouts in Driebergen vinden alternatieve manier voor jaarlijkse plantenactie

9 apr, 07:10 Verenigingen
Gido van den Hengel
Scouting Driebergen in actie bij de planten actie 2 jaar geleden.
Scouting Driebergen in actie bij de planten actie 2 jaar geleden.

DRIEBERGEN De plantenactie van Dr. A.E. Hermansgroep, voorheen uitgevoerd door de Kalongs, is sinds begin jaren ‘80 een begrip. Met deze actie gaan alle jeugdleden en leiding van Scouting Driebergen langs de deuren in Driebergen om plantjes te verkopen. Met de huidige pandemie kan dit niet op de normale manier doorgaan, afgelopen jaar is de hele actie zelfs geannuleerd. Dit jaar heeft de Scoutinggroep een andere oplossing bedacht.

,,Helaas is het niet verantwoord om zoals gebruikelijk langs de deuren te gaan om plantjes te verkopen. Afgelopen jaar hebben we de hele actie afgeblazen, wat veel Driebergenaren erg jammer vonden, merkte we. Dit jaar hebben we een oplossing bedacht om de plantenactie toch door te zetten”, vertelt Floris van der Weide, van Scouting Driebergen.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.