Afbeelding
Stichting Vrienden van de Dorpskerk

Stichting Vrienden van de Dorpskerk Maarsbergen officieel opgericht

11 mei 2020 om 16:22 Religie

MAARSBERGEN Ten overstaan van notaris Veldjesgraaf is de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Maarsbergen officieel opgericht. Dit in het bijzijn van een van de initiatiefnemers van de stichting en nu lid van het bestuur, Dick Veldhuizen, en de voorzitter Tim op ten Noort.

Wat een feestelijke bijeenkomst met veel luister had moeten zijn, is als gevolg van de coronacrisis een eenvoudige bijeenkomst in de protestantse kerk in Maarsbergen geworden. Wanneer de omstandigheden het toelaten zal er een feestelijke bijeenkomst later in het jaar in de kerk georganiseerd worden.

MOGELIJKHEDEN De Vrienden van de Dorpskerk Maarsbergen staat voor ogen de gebruiksmogelijkheden van het monumentale gebouw van de kerk en het aanpalende gebouwtje te vergroten. 

Concreet betekent dat, dat de Vrienden van de Dorpskerk en ’t Gebouwtje financieel willen ondersteunen ten behoeve van het onderhoud en voor die projecten, die buiten de normale exploitatie van de Protestantse Gemeente Maarn-Maarsbergen vallen, die eigenaar is van de dorpskerk en die door de kerk zelf worden gefinancierd. 

EXTRAATJE In de praktijk zal de kerk zich tot de stichting wenden met het verzoek voor ondersteuning van speciale, bijzondere, ook niet religieuze zaken. ,,Vaak is de reguliere financiering net onvoldoende om iets ‘af’ te maken, een ‘extraatje’ kan het project echt doen slagen. Ook is het mogelijk dat, voor een bescheiden project, de stichting alles voor haar rekening gaat nemen”, aldus de bestuursleden.

DONATEURS En voor dat alles zijn donateurs nodig die Maarsbergen, haar kerk en ‘t Gebouwtje een warm hart toedragen. Dat hoeven niet alleen leden van de kerkgemeente te zijn, maar iedereen die het monumentale gebouw op zo’n in het oog springende plaats in Maarsbergen wil behouden. 

BESTUUR Het volledige bestuur bestaat uit Tim op ten Noort voorzitter, Virga Lipman secretaris, Ries van Wolfswinkel penningmeester en Bert van Kooten en Dick Veldhuizen, beiden als bestuurslid.

Dick Veldhuizen: ,,Wij hopen met dit initiatief een aantal mooie projecten voor de Kerk en voor Maarsbergen te kunnen verwezenlijken. Achter de schermen werken we nu aan een website en een jaarplan. Van het vervolg houden we iedereen natuurlijk op de hoogte.”

advertentie
advertentie