Afbeelding
Bosbad Leersum

Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes

Recreatie

LEERSUM Bosbad Leersum was vrijdagavond het decor van het Leersums kampioenschap Bommetje. In drie categorieën werd gestreden om de Bosbad-trofee. Lars Vahlkamp, Yestin de Ridder en Nick de Jager bleken de hoogste spetters te kunnen laten zien.

Lars Vahlkamp, Bart Schreuders en Chermayne de Ridder deden in de categorie tot en met 10 jaar hun uiterste best om het water zo hoog mogelijk te laten opspatten. De deskundige jury constateerde dat dit bij Lars het best was gelukt. Rinse van Stuivenberg, Jim de Jong, Yestin de Ridder en Stijn Schreuders bestreden elkaar in de leeftijdsgroep 11 tot en met 15 jaar. De jongens ontliepen elkaar weinig, maar de jury zag bij Yestin de Ridder toch de hoogste spetters.

GROTE HOOGTE In de categorie 16 jaar en ouder sprongen zes man een adembenemende wedstrijd. Michiel Haze beet met een prima sprong het spits af, gevolgd door John van Stuivenberg, Maxim de Ridder, Nick de Jager, Ryan Meulenberg en Robin van Veenendaal. De zes mannen ontliepen elkaar weinig. Ook in hun tweede en derde sprong steeg het water tot grote hoogte. Uit het eindklassement bleek dat Nick de Jager het constantst hoge waterzuilen had veroorzaakt.

Bestuurslid Ditty Klopper keek tevreden terug op het Leersums kampioenschap Bommetje: ,,De springers deden hun best en het zonnetje scheen. Alleen jammer dat ons evenement bleek samen te vallen met enkele schoolfeesten, zodat de opkomst minder was dan in voorgaande edities.”

Afbeelding
advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Muzikale zomernachten in openluchttheater Landgoed Zonheuvel 36 minuten geleden
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel gisteren
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30