Voorronde NK Bommetje in Bosbad Leersum

7 juli 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Bosbad Leersum houdt vrijdagavond 12 juli een voorronde voor het Nederlands kampioenschap Bommetje. Vanaf 19.00 uur kunnen zwemmers in vier categorieën een gooi doen naar de titel Bosbads beste Bommetje.

In Bosbad Leersum wordt het kampioenschap Bommetje voor vier leeftijdscategorieën gehouden: tot 9 jaar, 10-12 jaar, 13-15 jaar en 16 jaar en ouder. Elke kandidaat krijgt twee sprongen van de driemeterplank om de hoogste waterkolom te produceren. Het Nederlands record staat op een hoogte van ruim 10m waterverplaatsing.

Per categorie zijn er drie prijzen: een seizoensabonnement voor 2014, een 12-badenkaart en een tegoedbon voor de Bosbadkiosk van Harry. Bovendien worden de winnaars uitgenodigd voor het Nederlands kampioenschap Bommetje. Dit kampioenschap wordt op 31 augustus georganiseerd door Sportfondsen Nederland.

Deelname is gratis voor bezoekers van het Bosbad (abonnement of dagkaart verplicht). Deelnemende kinderen moeten de zwemdiploma’s A en B hebben. Aanmelden kan tot vrijdag 12 juli, 15.00 uur bij de kassa van het Bosbad, of bij de badmeesterstoren.

advertentie
advertentie