Afbeelding
Op pad

Nieuwe vijfdaagse wandelroute over de Heuvelrug

Recreatie

HEUVELRUG De Heuvelrughike is een gloednieuwe, typisch Nederlandse, wandelroute van ruim 90 kilometer. De vijfdaagse route begint aan het Gooimeer in Huizen en eindigt bij de Grebbeberg, net voorbij Rhenen. Wandelaars maken onderweg kennis met het gevarieerde stuwwallenlandschap van de Utrechtse Heuvelrug dat door Utrecht én Noord-Holland loopt. 

Marianne Wildenberg, ontwikkelaar van de route, zegt dat deze route echt iets toevoegt aan het bestaande aanbod van wandelroutes. ,,Ik ontdekte dat dit stuwwallenlandschap uniek is in de wereld. En dat de landschappelijke verhalen die je onderweg tegenkomt eeuwen aan historie onthullen.”

Een doorgaande wandelroute over de ca 50 km lange Heuvelrug bestond nog niet. De Heuvelrughike geeft wandelaars een indruk van het typische Nederlandse stuwwallenlandschap dat zo’n 150.000 jaar geleden door gletsjerijs werd gevormd. De route loopt in vijf etappes via Hilversum, Soesterberg, Doorn en Amerongen naar de voet van de Grebberg. Bekende natuurgebieden die op de route liggen zijn het Goois Natuurreservaat, Hooge en Lage Vuursche, Landgoed Zonheuvel, Kaapse Bossen en de Amerongse Berg. De Amerongse Berg vormt met 69 meter ook meteen het hoogste punt op de route.

De Heuvelrughike is niet bewegwijzerd, gemarkeerd of beschreven. De route kan alleen gevolgd worden via de app ‘SNP Routes’. Dankzij zgn. POI’s (Points of Interest) krijgt de wandelaar onderweg ook informatie over de omgeving, de natuur en de geschiedenis. De etappes eindigen altijd op een locatie waar ook overnacht kan worden. De begin- en eindpunten zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op die manier kunnen de verschillende etappes ook als losse dagtocht gelopen worden.

Informatie: www.oppad.nl/heuvelrughike

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Rood licht voor verhuizing Landelijke Eenheid 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd 16 uur geleden
Afbeelding
Zonnevelden Overberg nog steeds omstreden 29 nov, 16:37
PREMIUM
Afbeelding
College botst met provincie over windturbines 29 nov, 11:58
Afbeelding
CBS Coolsma heeft dankzij groep 7 nu een Voedselbosje op het plein 28 nov, 13:58
PREMIUM
Afbeelding
Praat mee over toekomst het Bosbad 28 nov, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
‘Volgend jaar ga ik voor de eerste plek op het WK’ 27 nov, 07:32