Afbeelding
Op pad

Nieuwe vijfdaagse wandelroute over de Heuvelrug

Recreatie

HEUVELRUG De Heuvelrughike is een gloednieuwe, typisch Nederlandse, wandelroute van ruim 90 kilometer. De vijfdaagse route begint aan het Gooimeer in Huizen en eindigt bij de Grebbeberg, net voorbij Rhenen. Wandelaars maken onderweg kennis met het gevarieerde stuwwallenlandschap van de Utrechtse Heuvelrug dat door Utrecht én Noord-Holland loopt. 

Marianne Wildenberg, ontwikkelaar van de route, zegt dat deze route echt iets toevoegt aan het bestaande aanbod van wandelroutes. ,,Ik ontdekte dat dit stuwwallenlandschap uniek is in de wereld. En dat de landschappelijke verhalen die je onderweg tegenkomt eeuwen aan historie onthullen.”

Een doorgaande wandelroute over de ca 50 km lange Heuvelrug bestond nog niet. De Heuvelrughike geeft wandelaars een indruk van het typische Nederlandse stuwwallenlandschap dat zo’n 150.000 jaar geleden door gletsjerijs werd gevormd. De route loopt in vijf etappes via Hilversum, Soesterberg, Doorn en Amerongen naar de voet van de Grebberg. Bekende natuurgebieden die op de route liggen zijn het Goois Natuurreservaat, Hooge en Lage Vuursche, Landgoed Zonheuvel, Kaapse Bossen en de Amerongse Berg. De Amerongse Berg vormt met 69 meter ook meteen het hoogste punt op de route.

De Heuvelrughike is niet bewegwijzerd, gemarkeerd of beschreven. De route kan alleen gevolgd worden via de app ‘SNP Routes’. Dankzij zgn. POI’s (Points of Interest) krijgt de wandelaar onderweg ook informatie over de omgeving, de natuur en de geschiedenis. De etappes eindigen altijd op een locatie waar ook overnacht kan worden. De begin- en eindpunten zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op die manier kunnen de verschillende etappes ook als losse dagtocht gelopen worden.

Informatie: www.oppad.nl/heuvelrughike

advertentie
advertentie
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 26 sep, 14:19
Afbeelding
Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 26 sep, 11:37
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 26 sep, 07:42
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 26 sep, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28