Afbeelding
Paul Nolens/BDU

Bosbad Leersum komt met openingsdatum

Recreatie

LEERSUM ,,We zijn weer een heel eind met ons jaarlijks onderhoud en hopen op een heerlijke opening van het seizoen.” Dat meldt Bosbad Leersum in haar nieuwsbrief. Die opening staat nu gepland voor zaterdag 24 april 2021. Onder voorbehoud van de coronamaatregelen uiteraard.

Er zijn buitenzwembaden elders in de regio en in het land die open zijn voor winterzwemmers. Maar zwemliefhebbers uit Leersum en omstreken hoeven daar in hun zwembad geen rekening mee te houden. ,,Na overleg en beraad is er besloten om het Bosbad niet open te doen tijdens de winter. Dit heeft voornamelijk te maken met de kosten van verwarming en het bijbehorende gasgebruik ten opzichte van het aantal mogelijkheden om mensen te laten zwemmen”, meldt het Bosbad Leersum.

Als het allemaal meezit, opent het Leersumse zwembad dus op 24 april de deuren. ,,Naar aanleiding van alle berichten en vragen die we al ontvangen hebben is er besloten om sowieso de scheiding tussen banenzwemmen en recreatief zwemmen te houden”, meldt het Bosbad in de nieuwsbrief.  ,,Voor het banenzwemmen zal het reserveren blijven (categorie sport). Ook houden we de onderverdeling in drie snelheden aan. Voor het recreatief zwemmen is nog niet duidelijk wat de mogelijkheden zullen gaan worden qua verplicht te nemen maatregelen. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van de richtlijnen die ons opgelegd worden, de mogelijkheden en toestemmingen die wij krijgen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30