Winter op de Heuvelrug
Winter op de Heuvelrug RBT Heuvelrug & Vallei

Winters genieten op de Heuvelrug

Recreatie Deel je nieuws

Met het openen van het eerste deurtje van de Heuvelrug Adventskalender is de vijfde editie van ‘Winter op de Heuvelrug’ van start gegaan. Bewoners en bezoekers kunnen tijdens Winter op de Heuvelrug genieten van een breed aanbod van winterse evenementen en activiteiten: van gezellige kerstmarkten tot frisse winterwandelingen en van culinair winters genieten tot culturele uitjes waar je warm van wordt. De campagne is een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei in samenwerking met tientallen lokale partners.

VOOR IEDER WAT WILS
Winter op de Heuvelrug kent een breed aanbod met vele activiteiten voor jong en oud. “Denk aan wandelen, winterfairs, museumbezoek, schaatsen of lekker uit eten” licht Nasera Elfring van RBT Heuvelrug & Vallei toe. Ook de grote publieksattracties in de regio zijn van de partij. “Ouwehands Dierenpark (Rhenen) staat vanaf 21 december in het teken van China Light Festival: metershoge lichtkunstwerken die het dierenpark omtoveren tot een winters lichtfeest. Winters genieten kan ook in diverse plaatsen zoals bij Warme Witte Winterweken in Soest, Veenendaal On Ice en Winter Wonderland Zeist. Op www.winter.opdeheuvelrug.nl vind je het volledige programma.

DE MEEST SFEERVOLLE KERSTMARKTEN BIJ MAGISCHE KASTELEN & BUITENPLAATSEN
In de provincie Utrecht zijn meer dan 280 kastelen en buitenplaatsen te vinden. Bezoekers wanen zich tijdens de winter in een magisch sprookje wanneer de kastelen ’s avonds oplichten, genieten van kerstmarkten of doen mee aan leuke activiteiten. Zo is er op 7 en 8 december een kerstmarkt op het voorplein van Slot Zeist, van 14 t/m 15 december is er een kerst fair bij Huis Doorn en van 14 t/m 29 december ervaren bezoekers een deftige kerst bij Kasteel Amerongen.

HEUVELRUG ADVENTSKALENDER
Van 1 t/m 24 december kunnen bezoekers aan de website weer elke dag een deurtje van de kalender openmaken. Achter elk deurtje vinden zij mooie winacties om de regio te ontdekken.

EXTRA IMPULS VOOR DE REGIO
Met Winter op de Heuvelrug willen de initiatiefnemers niet alleen bewoners en bezoekers van de Utrechtse Heuvelrug betrekken bij alle leuke winteractiviteiten maar ook de regio economisch een extra impuls geven. Het project is samenwerking tussen tientallen ondernemers, musea, evenementenorganisaties, publieksattracties en horeca in de gemeenten Baarn, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg en Zeist.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 16 uur geleden
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30