Maarsbergenaar (24) hoort drie jaar celstraf eisen voor verkeersongeval met dodelijke afloop - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Maarsbergenaar (24) hoort drie jaar celstraf eisen voor verkeersongeval met dodelijke afloop

31 mrt, 10:25 Rechtbank
Rechtbank Arnhem
Afbeelding

EDE (APA) De man die in augustus een ongeluk op de Lunterseweg veroorzaakte, waarbij een 45-jarige Edenaar om het leven kwam en drie jonge vrouwen uit Lunteren zwaar gewond raakten, hangt een gevangenisstraf van drie jaar boven het hoofd. Zo hoorde hij woensdagmiddag de eisen voor de rechtbank in Arnhem. Het Openbaar Ministerie (OM) neemt het de 24-jarige man uit Maarsbergen vooral kwalijk dat hij de bewuste avond veel te veel gedronken had en rond de 120 kilometer per uur reed waar maar 80 is toegestaan.

Het ongeval vond plaats op 27 augustus, iets na middernacht, op de Lunterseweg ten noorden van Ede, in een flauwe bocht ter hoogte van de Petrakerk. Twee auto’s raakten elkaar frontaal. De man uit Maarsbergen reed op de linker weghelft. Dat kan mogelijk gebeurd zijn doordat hij geen erg in de bocht had en zo aan de verkeerde kant van de provinciale weg belandde.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.