Afbeelding
@tedxmedia

Man (24) uit Utrechtse Heuvelrug nog vast na dodelijke aanrijding in Ede

27 augustus 2021 om 11:10 Ongeval

EDE Een 24-jarige man uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug die in de nacht van donderdag op vrijdag 27 augustus werd aangehouden nadat hij betrokken was bij een dodelijke aanrijding op de Lunterseweg in Ede, zit daags na het ongeval nog vast. Dat laat een woordvoerder van de politie desgevraagd weten.

door Ted Walker

De verdachte werd die nacht aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. ,,Na zijn aanhouding heeft de verdachte op het politiebureau een ademtest afgelegd. Hieruit bleek dat hij bijna twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn adem had; 480 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. De verdachte, een 24-jarige man uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug, zit nog vast. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

SLACHTOFFERS Bij het ongeval viel een dodelijk slachtoffer, een 45-jarige man uit Ede, te betreuren. ,,Deze persoon zat in de andere auto. In het voertuig van de verdachte zaten nog drie vrouwen, respectievelijk van 17, 18 en 22 jaar, allemaal woonachtig in Lunteren. Zij werden alle drie overgebracht naar het ziekenhuis. Over het dodelijke slachtoffer kan ik u op dit moment nog geen informatie verschaffen’’, aldus de woordvoerder.

UITGEBREID ONDERZOEK De politie deed ter plaatse uitgebreid onderzoek. Het ongeval gebeurde rond 00.15 uur. De voertuigen werden uiteindelijk rond 05.00 uur afgesleept door een bergingsbedrijf.  

advertentie
advertentie