De eerste 8 kandidaten op de kieslijst van BVHlokaal op de
monumentale Uilentoren in Leersum. V.l.n.r. Gera Hensbergen, Bram Brinkman, Francine van
der Velde, Nico Daamen, Kees Nooteboom, Yvonne Karelse, Anouk Haaxma en Robin de Bock,
De eerste 8 kandidaten op de kieslijst van BVHlokaal op de monumentale Uilentoren in Leersum. V.l.n.r. Gera Hensbergen, Bram Brinkman, Francine van der Velde, Nico Daamen, Kees Nooteboom, Yvonne Karelse, Anouk Haaxma en Robin de Bock, BVHlokaal

Nieuwe namen op kieslijst BHVlokaal

11 december 2021 om 13:48 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

HEUVELRUG BVHlokaal heeft de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 samengesteld.

Al eerder werd Anouk Haaxma, de huidige fractievoorzitter, gekozen als lijsttrekker van de partij. Nu zijn ook de andere kandidaten voor de kieslijst bekend, nadat de leden daarvoor hun akkoord hebben gegeven. Zij is erg blij met de kandidaten, waarvan vele nieuwe: ,,Het is een geweldig divers team, jong-oud, ervaren en onervaren, met heel verschillende achtergronden en expertise, Maar allemaal bevlogen om het groene- en mooie karakter van de Utrechtse Heuvelrug, via de lokale politiek, te koesteren en te versterken. De partij groeit stevig wat ons sterkt in onze aanpak en onze standpunten.Er komt de komende jaren veel op ons af en met dit team zijn wij er klaar voor.”

 Een van de nieuwkomers is de in Driebergen-Rijsenburg woonachtige Bram Brinkman die als nummer 2 is gekandideerd. Brinkman die van huis uit wel bekend is met de politiek is zelf niet eerder actief geweest in de politiek. ,,Aan de eettafel met familie en/of vrienden en op de sociale media is het gemakkelijk om je mening klaar te hebben over allerlei kwesties, maar daarmee blijft je inbreng om iets te veranderen of voor elkaar te brengen zeer gering.’’

,,Dat vind ik onbevredigend. En daarom heb ik mij, nu ik de tijd er meer voor heb en mijzelf er ook meer ‘rijp’ voor voel, verkiesbaar gesteld. Het is fantastisch wonen hier op de Utrechtse Heuvelrug, maar er kan wat mij betreft qua inrichting en verzorging van de openbare ruimte in de dorpen en het buitengebied wel een (flink) tandje bij. We behoren tenslotte niet voor niets tot de Stichtse Lustwarande. En dat is nu typisch iets waar de lokale partij BVHlokaal zich ook sterk voor maakt”, zo verklaart Brinkman zijn kandidatuur.

Naast de ervaren Gera Hensbergen en Francine van der Velde zijn ook de jonge Robin de Bock alsmede Nico Daamen en Yvonne Karelse door de leden gekozen. Kees Nooteboom zit al sinds afgelopen jaar in de raad na het overlijden van partij-oprichter Sybe Streekstra.

De totale lijst van BVHlokaal bevat nog 12, veelal nieuwe, kandidaten die verdeeld zijn over de verschillende dorpen die onderdeel uitmaken van de Utrechtse Heuvelrug.

BVHLokaal, dat in 2005 ten tijde van de gemeentelijke fusie als Burger Vertegenwoordiging Heuvelrug is ontstaan, heeft momenteel vier zetels in de raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

advertentie
advertentie