Afbeelding
VVD Utrechtse Heuvelrug

Judith van Roy voorgedragen als VVD-lijstrekker

Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

HEUVELRUG Het bestuur van VVD Utrechtse Heuvelrug draagt Judith van Roy voor als lijsttrekker van de VVD Utrechtse Heuvelrug bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Rob Jorg is opnieuw kandidaat-wethouder voor de liberalen. De Algemene Ledenvergadering van de VVD Utrechtse Heuvelrug besluit op 27 oktober  over de voordracht. De VVD-fractie telt op dit moment 7 van de 29 zetels.

Judith van Roy zit sinds 2018 in de gemeenteraad voor de VVD Utrechtse Heuvelrug en is sinds april van dit jaar fractievoorzitter. Als woordvoerder financiën doet ze al jaren de grote financiële debatten in de raad. VVD-voorzitter Edward Lind is trots: ,,Met Judith op nummer 1 heeft de VVD een scherpe en energieke vrouw aan het roer. Judith heeft de ervaring, energie èn inhoud om de VVD-fractie richting te geven in deze tijd vol grote veranderingen.”

Van Roy is verheugd met de voordracht en staat te popelen om als VVD-lijsttrekker de verkiezingen in te gaan. ,,Iedere keer als ik naar huis rijd van mijn werk denk ik: ‘wat wonen wij hier toch prachtig’. Juist dat is waarom ik graag de kar wil trekken, want dat willen we als VVD behouden.” Van Roy (55) woont in Amerongen, in een woning die ze grotendeels zelf opknapte. In het dagelijks leven is ze werkzaam als Directeur HR.

KANDIDAAT-WETHOUDER Rob Jorg, die sinds 2018 wethouder is namens de VVD en lijsttrekker was bij de laatste twee gemeenteraadsverkiezingen, is opnieuw beschikbaar als kandidaat-wethouder. ,,Het ambt van wethouder geeft me zóveel energie. Iedere dag weer mag ik aan de slag om het beste voor de Utrechtse Heuvelrug te realiseren. Daar ben ik nog lang niet klaar mee!” 

Voorzitter Lind is blij met de bereidheid van Jorg opnieuw plaats te nemen in een college mocht de VVD weer een wethouder leveren. ,,Rob heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij ook moeilijke dossiers met grote meerderheden door de raad kan loodsen. Hij is goed in het gesprek met de samenleving en de raad, kan goed luisteren en beheerst de inhoud.” Jorg (60) woont inmiddels 28 jaar in Driebergen, is getrouwd en heeft drie kinderen. Voor hij wethouder werd was hij fractievoorzitter van de VVD en werkzaam in commerciële functies en als consultant bij grotere bedrijven.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 13 uur geleden
Afbeelding
Fatale brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 16 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28
Afbeelding
Schoorsteenbrand aan de Broekweg 24 sep, 16:52
Afbeelding
Johan Kraan nieuwe voorzitter KCD 24 sep, 13:09