Afbeelding
Ted Walker

Meldpunt vuurwerkoverlast Utrechtse Heuvelrug weer in de lucht

15 november 2021 om 16:54 Politiek

HEUVELRUG De Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug opent voor het derde jaar op rij het meldpunt vuurwerkoverlast. Inwoners kunnen hier tot begin januari melding doen van vuurwerkoverlast in de gemeente.

De eerste meldingen van vuurwerkoverlast zijn alweer binnen, meldt de partij. ,,Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug is geen voorstander van consumentenvuurwerk en hoopt middels het meldpunt bij te dragen aan het zo snel mogelijk afbouwen van consumentenvuurwerk in Utrechtse Heuvelrug.” 

CENTRAAL ,,Het voornemen om stiltegebieden in de gemeente aan te wijzen als vuurwerkvrije zones is een stap in de goede richting. Uiteindelijk willen we naar één centraal evenement per dorp, aan het einde van het jaar, ter vervanging van consumentenvuurwerk”, schrijven de initiatiefnemers verder. 

Begin januari zal de partij de resultaten van het meldpunt net als de twee voorgaande jaren aanbieden aan het college van B&W en de gemeenteraad.

Meer informatie en de mogelijkheid tot het (met terugwerkende kracht) doorgeven van vuurwerkoverlast is te vinden op www.vuurwerkoverlastuhr.nl.

advertentie
advertentie