Ontwerpbesluit Broekhuizerlaan belicht (deel 2) - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Ontwerpbesluit Broekhuizerlaan belicht (deel 2)

7 jan, 15:00 Politiek
Arie Rebergen
De Broekhuizerlaan en het Hoekendaalse laantje in december 2020, in beeld gebracht door de lokale dronefilmer Arie Rebergen.
De Broekhuizerlaan en het Hoekendaalse laantje in december 2020, in beeld gebracht door de lokale dronefilmer Arie Rebergen.

HEUVELRUG Het ontwerpbesluit wat betreft het herstel van de Broekhuizerlaan, dat het college van B en W. van de gemeente Utrechtse Heuvelrug op 8 december 2020 naar buiten bracht, vraagt gezien de betrokkenheid van de wijde omgeving om verdere achtergronden. In deel 1 van dit tweeluik werden onderzoeken naar de conditie van de individuele bomen op en rond de laan gepresenteerd, en reacties daarop van tegenstanders van de voorgenomen kap in drie fasen van in totaal duizend grote bomen, voornamelijk beuken maar ook eiken. In deel 2 komen aan het woord de gemeente, de Bomenstichting, Bosgroep Midden Nederland en Urgenda. De Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug maakt sinds kort met een website het indienen van een collectieve zienswijze mogelijk.

Met het ontwerpbesluit stemt het college in met het afgeven van een omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werkzaamheden ten behoeve van het herstel van de Broekhuizerlaan. Hierbij wordt toestemming gegeven voor de volledige vervanging van de bomen aan de Broekhuizerlaan eerste fase, herplant in het oorspronkelijke plantverband tussen de oorspronkelijke plantgaten in, en alleen herplant met..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.