Afbeelding
Foto: Freepik

De voordelen van financial lease voor occasions

23 november 2023 om 17:26 Partnercontent

Als ondernemer is de keuze van een bedrijfsvoertuig een strategische beslissing die invloed heeft op je bedrijfsactiviteiten en financiën. Financial lease goedkoop voor occasions biedt een aantrekkelijke optie voor ondernemers die op zoek zijn naar kosteneffectieve en flexibele oplossingen. In dit artikel zullen we de ins en outs van financial lease voor occasions verkennen, en de voordelen die deze financieringsvorm met zich meebrengt.

Wat is financial lease voor occasions?
Occasions financial lease is een financieringsvorm waarbij een ondernemer een gebruikte auto of ander bedrijfsvoertuig least voor een vooraf bepaalde periode. In tegenstelling tot het leasen van nieuwe voertuigen, stelt financial lease voor occasions ondernemers in staat om te profiteren van de lagere aanschafwaarde van gebruikte voertuigen. Tijdens de looptijd van het leasecontract betaalt de ondernemer maandelijkse leasebedragen die bestaan uit afschrijving, rente en eventuele bijkomende kosten.

Voordelen van financial lease voor occasions

  • Lagere Maandelijkse Kosten: Een van de meest opvallende voordelen van financial lease voor occasions is de lagere maandelijkse kostendruk in vergelijking met het leasen van nieuwe voertuigen. Gebruikte voertuigen hebben over het algemeen al een aanzienlijke afschrijving ondergaan, waardoor de leasebedragen voor ondernemers aanzienlijk lager kunnen uitvallen.
  • Eigendomsoptie na Afloop Contract: Bij financial lease voor occasions hebben ondernemers vaak de mogelijkheid om het voertuig aan het einde van het leasecontract over te nemen. Dit betekent dat je, na het voltooien van het leasecontract, de kans hebt om de eigenaar van het voertuig te worden zonder een grote initiële investering.
  • Direct Beschikbaar: Gebruikte voertuigen zijn doorgaans direct beschikbaar, in tegenstelling tot nieuwe voertuigen waarvoor mogelijk een levertijd geldt. Dit kan vooral gunstig zijn als je snel een bedrijfsvoertuig nodig hebt om je bedrijfsactiviteiten te starten of uit te breiden.
  • Mogelijkheid tot Investeren in Hoogwaardige Merken: Door te kiezen voor financial lease voor occasions kun je mogelijk investeren in voertuigen van hoogwaardige merken die anders buiten het budget zouden vallen bij het kopen van een nieuw voertuig. Dit geeft je de mogelijkheid om met betrouwbare en representatieve voertuigen voor de dag te komen.
  • Fiscale Voordelen: In sommige gevallen kunnen de rente en afschrijvingen bij financial lease voor occasions als zakelijke kosten worden beschouwd, wat fiscale voordelen kan opleveren. Het is belangrijk om hierover advies in te winnen bij een belastingadviseur om de specifieke implicaties voor jouw onderneming te begrijpen.
  • Aanpassingsmogelijkheden: Gebruikte voertuigen zijn vaak al uitgerust met bepaalde accessoires of aanpassingen, zoals ingebouwde systemen of verbeterde functionaliteiten. Dit kan waardevol zijn voor ondernemers die specifieke behoeften hebben voor hun bedrijfsactiviteiten.
  • Lagere Verzekeringspremies: De verzekeringspremies voor gebruikte voertuigen zijn over het algemeen lager dan die voor nieuwe voertuigen. Dit draagt bij aan de algemene kostenbesparingen bij het leasen van een occasion.

Overwegingen bij financial lease voor occasions

  • Kilometerbeperkingen en -kosten: Net als bij lease voor nieuwe voertuigen kunnen financial leasecontracten voor occasions kilometerbeperkingen bevatten. Het overschrijden van deze limieten kan extra kosten met zich meebrengen.
  • Onderhoud en Reparaties: Ondernemers zijn meestal zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en eventuele reparaties aan het geleasede voertuig. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het opstellen van het budget.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie