Afbeelding
Afbeelding van Richard Revel via Pixabay

3 creatieve manieren om rioolputten te transformeren van een saai straatelement tot een kunstzinnige attractie

24 april 2023 om 17:13 Partnercontent

Rioolputten zijn niet de meest opwindende elementen op straat. Vaak zijn ze simpelweg functioneel en worden ze meestal over het hoofd gezien door de meeste mensen die langslopen. Maar wat als we ons zouden concentreren op het verbeteren van deze rioolputten en ze omtoveren tot een kunstzinnige attractie?

Gelukkig zijn er meerdere creatieve manieren om een rioolput te verfraaien en te transformeren tot echte kunstwerken. In dit artikel geven we je 3 manieren om dit te doen.

1. Maak van de rioolput een canvas en laat een kunstenaar er een schilderij op maken.

Een rioolput hoeft niet langer een functioneel element te zijn op straat. Een interessante manier om deze putten op te vrolijken en tegelijkertijd het straatbeeld te verbeteren, is door ze te laten beschilderen door een kunstenaar. Door een rioolput als canvas te gebruiken, kan het een kunstwerk worden waar mensen naar kijken en van genieten. Kunstenaars kunnen hun eigen draai geven aan de put door bijvoorbeeld een kleurrijk ontwerp te maken, of door de put te laten overlopen in een deel van de straat of stoep. Dit kan bijdragen aan de uitstraling van de straat en tegelijkertijd de identiteit van de buurt versterken.

2. Maak van de rioolput een mozaïek en laat mensen uit de buurt stukjes aanbrengen om het geheel te vormen.

Een rioolput als mozaïek is een goede manier om een kunstzinnig en kleurrijk element toe te voegen aan de straat. Dit kan gerealiseerd worden door een kunstenaar in te schakelen die een mozaïekontwerp maakt dat vervolgens door mensen uit de buurt kan worden ingevuld. Door deze gezamenlijke inspanning ontstaat er een mozaïek dat door de hele buurt is gecreëerd. Dit versterkt de band tussen de bewoners en zorgt voor een gevoel van verbondenheid en trots op de buurt.

3. Zet een bankje naast de rioolput en maak er een rustplek van

Een rioolput wordt vaak over het hoofd gezien, maar kan juist ook een interessante en functionele toevoeging zijn aan de openbare ruimte. Door een bankje naast de rioolput te plaatsen, wordt het opeens een rustplek waar mensen even kunnen zitten en ontspannen.

Naast de toevoeging van een bankje, kan er ook worden gedacht aan het vergroenen van de omgeving rondom de rioolput. Door bijvoorbeeld plantenbakken of bloemen rondom de put te plaatsen, wordt het geheel nog aantrekkelijker en uitnodigender.

Zorg voor stevige putdeksels

Het transformeren van rioolputten tot kunstzinnige attracties is een geweldig idee, maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de putdeksels stevig en veilig blijven. Putdeksels kunnen bijvoorbeeld losraken of instorten als ze niet goed zijn bevestigd of als ze te zwaar belast worden. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken voor voetgangers, fietsers en automobilisten. Het is dan ook aan te raden om voor putdeksels van tseonline.nl te kiezen. Deze zijn gemaakt van composiet, zijn vormvast en kunnen zwaar belast worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie