Afbeelding
Shutterstock

Voor wie is een VCA-cursus geschikt? Alles wat je moet weten!

2 maart 2023 om 12:22 Partnercontent

Wil je je bijscholen en een waardevolle certificering aan jouw cv toevoegen? Dan kan een VCA-cursus voor jou de juiste keuze zijn. VCA-cursussen zijn essentiële kwalificaties in veel verschillende bedrijfstakken, waarbij cursisten belangrijke vaardigheden worden bijgebracht om werkomgevingen veilig en beveiligd te houden.

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende VCA-cursussen die beschikbaar zijn, voor wie ze geschikt zijn en welke vaardigheden en kennis je ermee kan opdoen. 

Wat is VCA?

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers en is een uitgebreide cursus die mensen helpt zichzelf en hun omgeving te beschermen tegen mogelijke gevaren op de werkvloer. Dus als je essentiële kennis wil opdoen over veiligheid, gezondheid en milieu om jouw kennis van de sector te verbeteren of als je gewoon bepaalde onderwerpen wil opfrissen, dan is een VCA-cursus zeker de juiste keuze!

Soorten VCA cursussen: VCA Vol en VCA Basis

Er zijn meerdere VCA cursussen waar je uit kan kiezen. Ben je werkzaam als medewerker en moet je basiskennis hebben van veiligheid, gezondheid en milieu? Dan is de VCA Basis cursus geschikt voor jou. Wanneer je jouw VCA Basis diploma hebt gehaald, dan weet je hoe je veilig moet werken en hoe je jouw collega’s veilig houdt. Haal hier jouw VCA Basis diploma en werk veilig. 

VCA VOL is geschikt voor jou als je operationeel leidinggevende bent. Geef je leiding op bijvoorbeeld een bouwplaats? Volg dan deze cursus en leer hoe je jouw medewerkers het beste kan aansturen met oog voor hun veiligheid, gezondheid en het milieu. 

Voordelen van een VCA Cursus

Heb je gehoord over de VCA cursussen en vraag je je af wat ze voor jou kunnen betekenen? Laten we een overzicht geven van het soort studenten dat het meest te winnen heeft bij de cursussen, en wat zij kunnen verwachten aan leerervaringen.

Wie kan een VCA cursus overwegen?

De VCA cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over veiligheids- en gezondheidsmaatregelen op het werk. Het is vooral nuttig voor mensen die in een risicovolle omgeving werken, zoals bouwvakkers, procesoperators en ingenieurs. Als je voor jouw werk gevaarlijke machines bedient of in een risicovolle omgeving werkt, moet je absoluut overwegen een VCA cursus te volgen.

Welke vaardigheden kan je verwachten te leren?

Als je een VCA cursus volgt, word je uitgerust met een reeks fundamentele vaardigheden die betrekking hebben op de veiligheidscultuur op het werk. Je leert hoe je machines veilig kan bedienen en de risico’s ervan kan beheersen. Daarnaast doe je theoretische kennis op over veiligheidsvoorschriften en juridische zaken.

Of het nu gaat om de cursus VCA VOL of VCA Basis, één ding is zeker - beide cursussen bieden waardevolle lessen die jouw professionele carrière positief kunnen beïnvloeden. Met specifieke kennis over veiligheidsmaatregelen op het werk, zal je in staat zijn om zelfverzekerd om te gaan met elke situatie die snelle beslissingen vereist op basis van gezond oordeel en kennis van veiligheid.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Voor wie is een VCA-cursus interessant? Als je werkzaam bent op een gebied dat verband houdt met veiligheid, gezondheid of milieu moet je zeker een cursus overwegen! De cursussen geven jou specifieke vaardigheden en kwalificaties waarmee je kan pronken op de arbeidsmarkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie