Afbeelding
Foto Pexels

Welke kamerplant past het beste bij jou?

24 mei 2022 om 14:14 Partnercontent

Planten zijn natuurlijke luchtzuiveraars en daarom heel goed en gezond om in huis te hebben. Daarnaast staan ze heel sfeervol in je interieur én is het bewezen dat planten ook voor mentale rust zorgen. Eigenlijk is een plant daarom onmisbaar in je huis! Maar niet iedere plant is geschikt voor iedere situatie. Heb je bijvoorbeeld een donker huis, of vergeet je een plant steeds water te geven? Dan is het belangrijk dat je voor een plant kiest die bij de omstandigheden van jouw leven past. Kom erachter welke kamerplant de beste keuze is voor jou. 

Je hebt veel licht in huis

Een huis met veel daglicht zorgt voor een ruime keuze in planten. Je kan dan kiezen voor een veelzijdige plant die zowel luchtzuiverend werkt en ook nog eens mooi staat in je interieur. Wil je bijvoorbeeld graag een Bananenplant kopen? Dan is het dus echt noodzakelijk dat er veel daglicht binnenkomt. Een Bananenplant heeft namelijk veel licht en veel water nodig. Zet hem daarom lekker bij het raam, in de volle zon en hij groeit als kool.

De beste keuze voor luchtzuivering 

Wil je echt alleen voor het gezondheidsaspect gaan, dan wil je kiezen voor een plant die het hoogste is in luchtzuivering. De Areca Palm (ook wel de Goudpalm genoemd), is een plant die als hele goede natuurlijke luchtzuiveraar werkt. Daarnaast zijn planten als de Krulvaren of een Lepelplant ook goede luchtzuiveraars, en geven nét weer even een andere uitstraling aan je interieur. Zet hem in een leuke pot en het ziet er ook nog eens leuk uit!

Weinig water en laag in onderhoud

Als je niet zo’n ster bent in het geven van water omdat je het steeds vergeet, is een vetplant zoals Aloë Vera misschien wel iets voor jou. Deze plant groeit prima met weinig water. Ook kan de plant zowel in de zon als halfschaduw staan en is dus eigenlijk geschikt voor ieder huishouden. Een andere keuze zou de Pachira Aquatica (geldboom) kunnen zijn. Die heeft namelijk ook weinig water nodig en ziet er met zijn gevlochten stam heel leuk uit.
Is je oog toch gevallen op een plant die wel veel water nodig heeft? Zet dan een herinnering in je agenda zodat je niet vergeet om hem water te geven, het werkt echt!

Kies voor een hangplant bij ruimtegebrek

Als je in een klein huis woont en er dus niet echt veel ruimte is voor een grote kamerplant, dan zijn hangplanten misschien voor jou wel de perfecte oplossing!
Is ruimtegebrek bij jou de reden dan je geen planten hebt in huis? Dan kun je bijvoorbeeld een Lipstick plant kopen. Deze hangplant ziet er ontzettend leuk uit, neemt weinig ruimte in beslag want je kan hem overal ophangen én fleurt je interieur meteen op!  

advertentie
advertentie