Afbeelding
Foto: Shutterstock

Maatwerk en handgemaakte producten winnen aan populariteit

Partnercontent

De afgelopen jaren hebben maatwerk en handgemaakte producten aan populariteit gewonnen bij de Nederlandse consument. Dit past bij het support your locals-principe uit de laatste twee jaar. Het zijn vaak de kleinere, lokale bedrijven die handgemaakte producten leveren. Een voorbeeld van een organisatie die de vraag naar handgemaakte items heeft zien stijgen de laatste jaren is ZoZo handgemaakt. Deze webshop biedt specifiek handgemaakte producten aan voor jonge kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een handgemaakte kruikenzak, of een fraaie handgemaakte billendoekjes hoes. 

Voordelen van handgemaakte producten

Het is niet voor niets, dat handgemaakte producten aan populariteit hebben gewonnen de laatste tijd. Je hebt bij handwerk keuze uit een groot aantal modellen en stijlen producten. Zo vind je altijd een model handgemaakt product, wat aansluit op jouw wensen. Specifiek voor kinderproducten geldt dat je de kleur van deze producten het liefst zo goed mogelijk laat passen bij het interieur van de babykamer. Overigens geldt voor veel handgemaakte artikelen dat ze echt een eyecatcher zijn voor het interieur! Je hoeft je niet te schamen, als het tasje voor de billendoekjes van je baby op tafel is blijven liggen en het bezoek al voor de deur staat. 

Maatwerk meubelen voor de kinderkamer

Niet alleen bij het tasje voor de billendoekjes en bijvoorbeeld de kruikzak wordt gekozen voor handgemaakte artikelen. Ook bij de meubels voor de babykamer kiest men vaker voor maatwerk. Het voordeel hiervan is dat je de verschillende meubels goed op elkaar aan kunt laten sluiten. Daarbij koop je meubels die qua afmetingen perfect passen bij de ruimte die je in de babykamer hebt. Naast de meubels voor de babykamer, worden ook meubels voor andere ruimtes thuis vaak op maat gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een televisiemeubel welke je wilt vervangen. Zou je voor een kleiner model kiezen, dan is de kans groot dat er kleurverschil zichtbaar is op de wand achter het meubel. Een model groter is vaak ook geen optie, daar je dan met andere meubels in de ruimte zou moeten schuiven. Je voorkomt het liever! 

Kwaliteit van handgemaakte producten beter

Bij webshops die handgemaakte producten aanbieden draait het vaak niet om de massaproductie, zoals dat wel geldt bij verschillende buitenlandse leveranciers. Dit komt de kwaliteit van het product ten goede. Je kiest voor een duurzaam artikel, waar je vaak jaren mee vooruit kunt. Daarbij hoeft de prijs van een handgemaakt artikel niet direct veel hoger te liggen, zoals te zien valt bij een webshop als ZoZo handgemaakt. Ondanks het feit dat het niet om de massaproductie draait, werken webwinkels met handgemaakte producten vaak niet met lange wachtrijen; er is een voorraad beschikbaar. Zo heb je het bestelde product over het algemeen al binnen enkele dagen in huis. Wat is het eerstvolgende met de hand gemaakte artikel wat jij bestelt? 

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 6 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 8 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 14 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33