Afbeelding
Raamdecoratie

De perfecte raamdecoratie voor jouw keuken

Partnercontent

De keuken is pas compleet met stijlvolle raambekleding op maat. Het is namelijk dé plek waar volop geleefd wordt. Wakker worden met een kopje koffie in de ochtend, een romantisch diner met je partner of gezellig borrelen met vrienden of familie, het kan er allemaal. Maar met al dat gekook zijn vet, vocht en vuil onvermijdelijk. Het is daarom belangrijk dat jouw raamdecoratie hier tegen bestand is. Lees snel onze tips!

Houten jaloezieën in de keuken

Houten jaloezieën hebben een warme uitstraling en zorgen voor veel sfeer in de keuken. Ze passen bij elke interieurstijl en zijn helemaal van deze tijd. Ze worden daarom niet voor niets veel gekozen in moderne keukens. Het grote voordeel van houten jaloezieën is dat je zelf de controle hebt over de lichtinval en privacy. Door de lamellen te kantelen, zet je de jaloezie in de gewenste stand. Hierdoor profiteer je nog van voldoende lichtinval maar kunnen niet al je buren mee genieten van jouw kookkunsten. Let er alleen wel op dat houten jaloezieën niet bestand zijn tegen water. Plaats de jaloezieën daarom niet te dicht bij een kraan om spetters te voorkomen.

Plissés in de keuken

Zit jouw keuken aan de straatkant of heb je veel inkijk van buitenaf? Dan zijn plissés met een topdown functie perfect voor jouw keuken! Met de topdown functie kun je de plissé ook van boven naar beneden bedienen. Hierdoor komt er van boven en onder licht door het keukenraam, maar geniet je wel van je privacy. De plissés kun je online samenstellen in een tal van trendy kleuren en stoffen. Zo is er altijd wel een passende kleur die bij jouw keuken past. Onze tip: kies voor plissés in een lichte kleur, zo houd je de keuken heerlijk licht en open.

Waar moet je op letten bij het kopen van raambekleding in de keuken?

Bij het kopen van raamdecoratie in de keuken is het belangrijk om te kijken naar de plaats waar de raamdecoratie komt te hangen en welke functie jouw raamdecoratie moet hebben. Heb je veel inkijk in je keuken van buitenaf? Dan is het fijn als je raambekleding jou de nodige privacy biedt. Je kunt dan het beste kiezen voor plissés of jaloezieën. Deze soorten zorgen ervoor dat je nog voldoende lichtinval hebt, maar niet iedereen naar binnen kan kijken. Komt je raambekleding op maat te hangen boven het fornuis of kraan? Kies dan voor een type die vuil- en vochtbestendig is en die je eenvoudig kunt schoonmaken.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 1 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04