'Voor een archeoloog is dit smullen' - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

'Voor een archeoloog is dit smullen'

13 jun, 08:07 Historie
Arie Rebergen
Vanuit de lucht zijn de verkleuringen in de afgegraven geul goed te zien.
Vanuit de lucht zijn de verkleuringen in de afgegraven geul goed te zien.

AMERONGEN Het plein voor Kasteel Amerongen aan de Margarethe Turnorlaan, door Amerongers ‘De Laan’ genoemd, ondergaat de komende tijd een metamorfose. Het nu wat simpel aandoende plein, vooral gebruikt voor parkeren van auto’s en als speelplaats, moet weer de statige allure krijgen die het ooit had.

Wilco Willemse

Er ligt een prachtig ontwerp klaar van een architectenbureau, waarbij rekening gehouden is met de verschillende functies van het plein. Ook in de toekomst kan er geparkeerd en gespeeld worden en kunnen er evenementen plaatsvinden. Een ook aan de afvoer van water is gedacht, zodat diepe plassen en vieze schoenen en kleren straks tot het verleden behoren.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.