Tim Willemsen (rechts) scoort in de slotfase van de derby de enige en ook winnende treffer voor zijn team
Tim Willemsen (rechts) scoort in de slotfase van de derby de enige en ook winnende treffer voor zijn team Rinus van Denderen

DVSA verrassend naar winst

1 mei 2022 om 11:54 Overig

Sfeervolle en strijdlustige derby op sportpark De Burgwal

AMERONGEN Rode en blauwe rook, een bescheiden vuurwerk en een gemoedelijke sfeer vormde het decor van de streekderby tussen het thuisspelende DVSA en HDS uit het aangrenzende Leersum. Daar waar in het eerste deel van de competitie dit treffen eindigde in een gelijkspel (1-1), was het ditmaal de thuisclub die in de slotfase van de wedstrijd de volle winst naar zich toe wist te trekken (1-0). Een gezien het spelbeeld verrassende en gelukkige einduitslag die echter na het laatste fluitsignaal niets afdeed aan de vreugde uitbarsting bij de blauw witten. Interim trainer Jan van Dalem (samen met zoon Mark): ,,Alhoewel klasse behoud moeilijk blijft, geeft deze overwinning een enorme boost aan het team en komt zeker ten goede aan de sfeer. Hopelijk zet deze trend zich ook door in de laatste zes wedstrijden van de competitie. Compliment voor de wijze waarop het team tot aan het laatste fluitsignaal heeft gestreden voor de punten. We hadden daarbij het geluk dit keer zeker aan onze zijde.” 

Huub van Aerssen

WERKLUST Alhoewel er bij DVSA in de eerste helft qua organisatie niet veel op aan te merken viel, bleef het voetballend onder de maat en had HDS niet echt veel moeite met de aanvallende activiteiten van de thuisformatie die vaak strandden rondom het zestien meter gebied. De rood witten uit Leersum daarentegen toonden weliswaar een licht overwicht, maar slaagden er in de eindfase ook niet in om de geboden kansen om te zetten in doelpunten. 

Alhoewel het beide ploegen aan werklust en inzet niets te verwijten viel, bleef het voetbaltechnisch zeer matig en was de ruststand van 0-0 dan ook een juiste afspiegeling van het vertoonde spel. 

GELUK Ook in het tweede deel twee aan elkaar gewaagde ploegen, waar het wachten was op de openingstreffer. HDS dat in de 62e minuut een treffer afgekeurd zag worden vanwege vermeend buitenspel, kreeg twintig minuten later weer een klap te verwerken daar voor de tweede keer een doelpunt door de neus werd geboord, 

DVSA dat kracht leek te putten uit deze voor het team gelukkige omstandigheden, deed vervolgens wel wat gevraagd werd en kwam in de slotfase van de wedstrijd op een 1-0 voorsprong  door een treffer van Tim Willemsen die een fraaie versnelling over de linkerkant fraai witst af te ronden. Alhoewel HDS in de extra tijd de druk probeerde op te voeren, bleef het bij die zwaar bevochten, maar ook ‘gelukkige’  overwinning voor de thuisploeg uit Amerongen. 

PROGRAMMA Voor DVSA staat voor komend weekend de lastige uitwedstrijd tegen SVF uit Cothen op het programma dat negen punten voorsprong heeft op de formatie uit Amerongen. HDS speelt thuis tegen Bunnik en lijkt met nog zes wedstrijden te gaan de veilige marge te hebben bereikt.

In dezelfde poule 4I deed DEV Doorn goede zaken getuige de 5-2 overwinning op Oranje Wit. Door verlies van koploper VVA Achterberg is de achterstand terug gebracht naar drie punten. Komend weekend Aurora - DEV Doorn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie