Afbeelding
Pixabay

College Utrechtse Heuvelrug maakt tijdelijke uitbreiding terrassen mogelijk

Overig

HEUVELRUG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft in zijn vergadering van 8 februari 2022 de beleidsregel ‘Tijdelijke uitbreiding terrassen Utrechtse Heuvelrug’ vastgesteld. Hierdoor is het voor horecagelegenheden in de gemeente mogelijk om tijdelijk de bestaande terrassen uit te breiden. Deze beleidsregel vervalt zodra de 1,5 meter maatregel niet meer opgelegd of geadviseerd wordt door Rijksoverheid.

Met dit besluit wil het college de horeca meer ruimte geven. Burgemeester Frits Naafs: ,,Het college hoopt op deze manier de ondernemers tegemoet te komen, zeker gezien de landelijke maatregelen in verband met COVID-19 waardoor de horeca zwaar getroffen is. Deze uitbreiding zorgt ook voor het verlevendigen van de terrassen, de winkelstraten en dorpspleinen.‘’ 

Wethouder Rob Jorg: ,,Iedereen wil graag op het terras zitten, maar wel opeen verantwoorde wijze voor de volksgezondheid en met in acht neming van de opgelegde of geadviseerde rijksoverheidsmaatregelen, waaronder de 1,5 meter afstandscriteria. Daarom willen we er als college voor zorgen dat inwoners en bezoekers van de Utrechtse Heuvelrug optimaal gebruik kunnen maken van de horeca.”

De tijdelijke uitbreiding van het terras kan alleen als de horecaondernemer beschikt over een gedoogbesluit en zich houdt aan de beperkende voorwaarden. Het is mogelijk om via de website van de gemeente een gedoogbesluit aan te vragen. De horecaondernemers zijn geïnformeerd over deze mogelijkheid.

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 3 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 5 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 11 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33