Afbeelding
Matthijs van der Ven

Naafs onder de indruk van saamhorigheid na noodweer: ‘Wie dat kon, stak de handen uit de mouwen’

Overig Noodweer in Leersum 2021

HEUVELRUG Burgemeester Frits Naafs heeft zich in een brief gericht aan inwoners die getroffen zijn door het noodweer van afgelopen vrijdag. ,,Bomen die omvielen als luciferhoutjes, rondvliegende dakpannen, schuttingen, en tuinmeubilair zorgden in korte tijd voor een ravage die zijn weerga niet kent. Achteraf is het een wonder dat er, op een aantal gewonden na, geen ernstige slachtoffers zijn gevallen”, schrijft de burgemeester. 

,,De bomenploeg van de gemeente is samen met de hulpdiensten en ingeschakelde aannemers en hoveniers al vanaf vrijdag bezig om wegen vrij te maken en omgevallen bomen op woningen veilig te stellen. Daarbij was er ook veel hulp van inwoners en vrijwilligers. Wie dat kon, stak de handen uit de mouwen”, vervolgt Naafs. 

SAAMHORIGHEID Zelf is de burgemeester de afgelopen dagen ook elke dag in het gebied geweest om de inwoners een hart onder de riem te steken. Afgelopen zaterdag werd hij daarbij vergezeld door dorpswethouder Hans Waaldijk en Hans Oosters, Commissaris van de Koning van Utrecht. ,,Allemaal waren en zijn we onder de indruk van de saamhorigheid in de dorpen en ik wil iedereen dan ook bedanken voor alle hulp en inzet.”

,,De schrik bij veel inwoners is groot, alsook de materiële schade. Zo hebben ruim honderd inwoners afgelopen weekend het informatiepunt in De Binder bezocht om bij de gemeente en/of Salvage hun verhaal te doen en/of hun schade te melden. Ook het speciale gemeentelijke informatienummer is in het weekend ruim driehonderd keer gebeld”, meldt Naafs verder.

VEERKRACHT De komende weken zijn nog nodig om alle bomen, takken en ander afval op te ruimen. Het herstel van (ernstig) beschadigde woningen en de afhandeling van alle schade zal volgens Naafs nog veel langer duren. ,,Echter, ook als alles opgeruimd en waar mogelijk hersteld is, blijft 18 juni een dag die in ons geheugen gegrift staat. Een dag die letterlijk een gat geslagen heeft in Leersum en een deel van Maarsbergen. Maar ook een dag die liet zien hoe groot de betrokkenheid bij de dorpen en de veerkracht van de inwoners is.” 

,,Ik hoop dat dat de komende periode zo blijft en dat u als Leersumers en Maarsbergenaren zorg blijft houden voor elkaar. Ook als gemeente staan we – waar mogelijk - voor u klaar. Ik wens u allen veel sterkte”, sluit de burgemeester zijn brief af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 23 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30