Afbeelding
Ruud Tielsema

Pilot nieuwe scootmobielroute Heuvelrug gaat van start

Overig

HEUVELRUG Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug start op dinsdag 25 mei met de zeven weken durende pilot van een nieuwe scootmobielroute. De route beslaat onder andere Landgoed Ginkelduin en het Leersumse Veld en gemaakt voor de Quingo-scootmobiel met vijf wielen. Deze kunnen tijdens de pilot geleend worden bij het startpunt dankzij het Eindhovense bedrijf Het 5e Wiel B.V..

De route is een initiatief van de werkgroep Toegankelijkheid van de Stichting Dorpsnetwerk Leersum, in samenwerking met Molecaten Park Ginkelduin, Staatsbosbeheer en Vakcollege Maarsbergen. Met hulp van de werkgroep Landschapsbeheer van Dorp & Natuur Amerongen-Leersum en Wiegersma Boomverzorging is de route begaanbaar gemaakt voor de scootmobiel.

ERVARINGEN ,,Met grote zorg en op basis van eigen ervaringen is deze route samengesteld”, vertelt projectleider Bob Hartog. ,,Er is rekening gehouden met de lengte, de begaanbaarheid van de weg en de mogelijkheid om met de scootmobiel ergens te pauzeren.” De route is negen kilometer lang maar ook in te korten tot circa drie of zes kilometer.

PERMANENT Als de pilot succesvol blijkt, wordt deze route permanent aangeboden, zo verklaart Stichting Dorpsnetwerk Leersum. Voor meer informatie en reserveren kan contact worden opgenomen met de receptie van Landgoed Ginkelduin via landgoedginkelduin@molecaten.nl of telefonisch via het nummer 0343-489999.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (4): ‘Misschien hebben we het niet willen zien aankomen’ 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Kinderboerderij woest vanwege gedumpte konijnen: ‘Diertjes overnemen gaat niet zomaar’ 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (3): ‘Als je het mij vraagt komt het petroleumstel terug’ 1 okt, 16:00
PREMIUM
Afbeelding
Studentenhuizen op de Heuvelrug 1 okt, 12:51
PREMIUM
Afbeelding
Nieuwe speeltuin Beelaerts van Bloklandstraat: ‘Dit is een primeur voor onze gemeente’ 1 okt, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Gemeenteraad akkoord met bouwplan Sportlaan Driebergen 30 sep, 18:11
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (2): ‘Een revolutie of burgeroorlog is niet ondenkbeeldig’ 30 sep, 16:00