Afbeelding
Gemmy Cornetz

Leersums initiatief maakt kans om ‘Beste project’ te worden

13 januari 2021 om 11:16 Overig

LEERSUM Vele buurtinitiatieven in de provincie Utrecht hebben zich dit jaar aangemeld voor ‘Kern met Pit’, een 40-jaar oud initiatief dat mensen uitdaagt om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. Van het grote aantal aanmeldingen zijn er veertien projecten genomineerd om gekroond te worden tot het beste project, waaronder de tentoonstelling ‘Leersum en zijn schapen’. De winnaar krijgt 1500 euro voor het verder ontwikkelen van hun plannen.

Het idee voor de tentoonstelling ‘Leersum en zijn schapen’ is ingezonden door de initiatiefnemers achter Tijdlijn van Leersum, een wisseltentoonstelling over de geschiedenis van Leersum. De initiatiefnemers willen met het geld een tentoonstelling wijden aan de schapen waar Leersum om beroemd. Ook wordt er een magazine geschreven ,,met leuke weetjes over schapen, de geschiedenis van de schapen in Leersum, interviews met onder andere een schaapsherder en kenmerkende plekken.” 

Andere projecten in de provincie die kans maken zijn onder meer ‘De Sprookjestuin’ uit Soest, om kinderen te stimuleren meer sprookjes te lezen, de aanleg van een natuurspeeltuin in Veenendaal en het omtoveren van het Kerkplein in Odijk tot ,,een groene omgeving’’. 

DIGITALE BIJEENKOMST Inwoners van de provincie kunnen stemmen op hun favoriete buurtproject tot en met 20 januari 2021. Internetstemmen van bewoners en de beoordeling van een vakjury bepalen ieder voor 50 procent wie de trofeewinnaar wordt. De favoriet wordt tijdens de Kern met Pit bijeenkomst gekozen op zaterdag 23 januari. De prijsuitreiking kan digitaal gevolgd worden. Aanmelden daarvoor kan met een bericht naar kmp@knhm.nl.. Een uitnodiging volgt dan.

advertentie
advertentie