Afbeelding
Corina Blommendaal

Oudejaarsavond in aantocht: burgemeester verwacht geen problemen

Overig

HEUVELRUG Bij de Heuvelrugse politie, boa’s en brandweer liggen de calamiteitenscenario’s voor de jaarwisseling klaar. Maar burgemeester Frits Naafs gaat ervan uit, dat inwoners zich in deze coronatijd netjes zullen gedragen. Hij roept op tot gehoorzaamheid. ,,Jongens, we kunnen het toch wel één keer ordentelijk laten verlopen?” 

Michiel Schaaij

VERWACHTING Naafs denkt niet, dat het in de Heuvelrugdorpen in de nacht van donderdag op vrijdag tot ernstige ongeregeldheden of incidenten zal komen. ,,Ik kijk niet met angst en beven uit naar oud en nieuw, maar je weet het natuurlijk nooit zeker. We hebben het vooraf in ieder geval goed geregeld: wat er ook gebeurt in die nacht, wij zijn er klaar voor”, aldus de burgemeester 

OUDEJAARS BRIEFING Voorafgaand aan de jaarwisseling is Naafs aanwezig bij de gebruikelijke briefing op het politiebureau aan de Dorpsstraat in Doorn. De oudejaarsavond zelf brengt de burgemeester in huiselijke kring door, maar vanzelfsprekend is hij standby voor het geval zich excessen voordoen. 

COMPLICATIE Een extra complicatie is dit keer, dat de jaarwisseling vooral in het teken van de corona pandemie zal staan. ,,Het is allemaal heel vervelend, maar het vaccin staat voor de deur”, zegt Naafs bemoedigend. ,,We zullen allemaal ons gedrag moeten aanpassen. Dat doen we niet voor de overheid, maar voor onszelf. Omdat je niet wilt dat je geliefde of je familie ziek wordt.” 

STEMPEL De burgemeester zegt te vertrouwen op het gezonde verstand van inwoners. Overigens wil hij de indruk wegnemen, dat het alleen de jeugd is die zich tijdens de oudejaarsnacht nogal eens misdraagt. ,,Er zijn ook mensen van mijn eigen leeftijd, die volstrekt uit hun stekker gaan. Ik vind het een beetje jammer dat er zo vaak een negatief stempel op de jongeren wordt gedrukt.”

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01