Afbeelding
Politie

Twee politiechefs overgeplaatst na zelfmoord agent

24 september 2020 om 06:45 Overig

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De Nationale Politie gaat twee chefs van de Landelijke Eenheid in Driebergen-Rijssenburg vanwege ‘ernstige werkfouten’ overplaatsen. Dat meldt RTV Utrecht, mede op basis van een onderzoeksrapport van de politie.

Het onderzoek werd in december vorig jaar aangekondigd, nadat een agent van de eenheid zichzelf van het leven had beroofd. Deze medewerker, die binnen de eenheid bekend stond als digitaal expert, had geklaagd over pesterijen op het werk. Door zijn chefs. Hierover waren al gesprekken gevoerd.

Na het uitkomen van het rapport verklaart Janine van den Berg, baas van de eenheid, tegen RTV Utrecht dat er geen casuaal verband is tussen de fouten die de chefs hebben gemaakt en de zelfmoord. Ze zouden hun collega wel onzorgvuldig hebben behandeld.

,,Mike is niet met de zorgvuldigheid behandeld die hij mocht verwachten en dat betreur ik”, zegt ze tegen de omroep. De chefs zouden geen pestgedrag of plichtsverzuim worden verweten, maar de twee zouden wel ernstige ‘werkfouten’ hebben gemaakt.

Verder verklaart Van den Berg tegen RTV Utrecht: ,,De agent was onderscheidend omdat hij steeds weer met originele invalshoeken kwam voor operationele problemen. Onze organisatie heeft specialisten als nodig. Tegelijkertijd vragen zij een andere manier van leidinggeven dan we van oudsher gewend zijn binnen de politie. De leidinggevenden van hem hadden oog voor zijn kwaliteiten, maar worstelden ook met de vraag hoe om te gaan met zijn eigenzinnigheid.”

advertentie
advertentie