Afbeelding
Tom de Leeuw

Startsein voor Sjors Sportief & Creatief gegeven op de Wegwijzer in Overberg

29 oktober 2021 om 08:25 Onderwijs

OVERBERG Op basisschool de Wegwijzer in Overberg hebben alle 81 leerlingen alvast kennisgemaakt met twee sport- en cultuuraanbieders op de Utrechtse Heuvelrug. Joosje van SV Amerongen – Dance heeft op het schoolplein met hen gedanst en Ralf van Circusschool Heuvelrug liet een aantal wonderbaarlijke acts zien. Op woensdag 27 oktober stond de Wegwijzer namelijk in het teken van Sjors Sportief & Creatief.

Sjors Sportief & Creatief heeft samen met de buurtsportcoaches en heel veel andere sport- en cultuuraanbieders een gevarieerd activiteitenaanbod samengesteld. Zodat kinderen een aantal keer (kosteloos of tegen een kleine vergoeding) activiteiten kunnen uitproberen. Deze activiteiten zijn gebundeld in het Sjors Sportief & Creatief boekje dat alle basisschoolleerlingen deze week mee naar huis krijgen. Vanaf donderdag 28 oktober om 15.00 kan iedereen zich digitaal inschrijven voor meerdere activiteiten naar keuze.

STARTSEIN Het officiële startsein werd gegeven door de wethouder van Sport en Onderwijs Chantal Broekhuis. Zij deelde symbolisch twee boekjes uit aan de oudste en jongste leerling van de Wegwijzer. Chantal benadrukt: ,,Het is heel fijn dat alle kinderen op de Heuvelrug met behulp van Sjors op een laagdrempelige manier in aanraking kunnen komen met al het fantastische aanbod in de gemeente.” 

Aanwezig waren ook buurtsportcoach Simonetta en Cultuurcoach Maja. Samen met Chantal Broekhuis hebben ze meegedanst op de choreografie van Joosje. Als slotstuk heeft Ralf schoolleider Elsemieke ten Hove uitgedaagd voor een acrobatische stunt met een staande ovatie van de leerlingen tot gevolg. 

Meer informatie over Sjors Sportief & Creatief is te vinden op www.heuvelrugsportiefengezond.nl/sjors

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie