Afbeelding
TMO Fashion Business School

TMO-studenten winnen ondernemersprijs met duurzaam verpakkingsconcept

Onderwijs

DOORN Studenten van TMO Fashion Business School uit Doorn Julia Hinfelaar en Kyara Tonen hebben de Meester Koetsier Entrepreneur Award gewonnen met hun innovatie BOXCET; een duurzaam verpakkingsconcept. De jury roemde het idee vanwege relevantie en actualiteit van het alsmaar groter wordende verpakkingsprobleem en de groeiende textielafvalberg. Aan de award is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden die de winnaars gaan gebruiken om het concept verder uit te werken.

BOXCET biedt duurzame, herbruikbare verzendboxen gemaakt van textiel om zowel bij de consument als bij bedrijven bewustwording te creëren. De boxen zijn licht en bieden stevigheid en flexibiliteit. Met BOXCET willen TMO-studenten Julia Hinfelaar en Kyara Tonen bijdragen aan een duurzamere manier van pakketverzending en het gebruik van karton verminderen. Daarnaast willen de studenten de textielafvalberg drastisch reduceren en de overschotten een nieuw doel geven. BOXCET bevindt zich momenteel in een testfase en wordt bij diverse bedrijven waaronder PostNL uitgezet.

Kyara en Julia pitchten op 25 juni hun product voor de vakjury van de Meester Koetsier Entrpreneur Award, een prijs die twee keer per jaar door de gelijknamige foundation aan ondernemende TMO-studenten wordt uitgereikt voor het meest innovatieve fashionbusinessconcept. De jury, bestaande uit Meester Koetsier bestuurslid en ondernemer Mariette Hoitink, Modint-directeur Patric Hanselman en ondernemers Michiel Berrevoets, Liesbeth Reewijk en Tirza Brems gunde de ondernemerschapsprijs aan het duo omdat zij onder de indruk waren van de volwassenheid van het businessconcept en de actualiteit en relevantie. ,,Hier staan twee powervrouwen met een dijk van een product. Jullie hebben onze adviezen eigenlijk helemaal niet meer nodig”, aldus juryvoorzitter Mariette Hoitink.

Naast de Meester Koetsier-prijs is BOXCET eveneens voorgedragen voor de nominatie van Meest Innovatieve Student van Nederland, een initiatief van Innovate Community. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 26 sep, 14:19
Afbeelding
Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 26 sep, 11:37
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 26 sep, 07:42
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 26 sep, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28