Afbeelding
Google Streetview

Gemeente verkoopt het Mollebos in Driebergen

22 maart 2023 om 13:15 Natuur en milieu

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft het Mollebos in Driebergen verkocht. Landgoed Den Treek-Henschoten is de nieuwe eigenaar. Dat meldt de gemeente woensdagmiddag.

Het Mollebos een bosgebied van ruim dertig hectare ligt tussen de Baden Powelllaan en de Hydeparklaan te Driebergen-Rijsenburg. Na de verkoop blijft het bos openbaar toegankelijk voor bezoekers. Ook is rekening gehouden met belangen van organisaties in de directe omgeving, zoals de scouting Driebergen en RCN Het Grote Bos. In de koopovereenkomst hebben de gemeente en het landgoed hierover goede afspraken gemaakt. 

,,Landgoed Den Treek-Henschoten wilde het bos graag kopen, omdat het aan de zuidkant van het landgoed ’t Heihuis ligt, dat sinds 2012 in hun bezit is”, meldt de gemeente. ,,De verkoop past ook in het beleid van de gemeente om de vastgoedportefeuille te verkleinen omdat het in eigendom hebben van vastgoed geen kerntaak van de gemeente is.”

De gemeente en Den Treek-Henschoten hebben het perceel samen laten taxeren door onafhankelijke taxateurs. De getaxeerde waarde van 462.000 euro is overgenomen als koopsom. 

,,Voor ons is het een logische toevoeging aan het landgoed omdat het mooi aansluit bij het landgoed ’t Heihuis dat onderdeel is van Den Treek-Henschoten. De bezoekers kunnen gebruik blijven maken van het bos zoals ze dat gewend zijn en we zullen er net zo goed voor zorgen als voor de rest van het landgoed.” 

,,Het is mooi dat we het Mollebos hebben kunnen verkopen aan landgoed Den Treek-Henschoten”, reageert wethouder Gerrit Boonzaaijer. ,,Hiermee wordt recht gedaan aan de samenhang van het Mollebos met het landgoed ’t Heihuis. Ik heb er alle vertrouwen in dat het landgoed het natuurschoon in goede staat houdt en dat onze inwoners en bezoekers ervan kunnen blijven genieten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie